אין כמו אורז כתוספת לארוחה, אך כשמצוותים לו פטריות, תבלינים וגבינה, מקבלים ריזוטו מנצח שעומד כמנה בזכות עצמה. נסו את המתכון המיוחד למאכל האיטלקי האהוב ותיהנו מאורז בצורה שונה מהרגיל.
אופן הכנת הריזוטו פטריות:
-
בסיר בינוני ועל להבה נמוכה, חממו את ציר הירקות.
-
בסיר גדול ועל להבה בינונית-גבוהה, חממו 2 כפות משמן הזית, הוסיפו את הפטריות וטגנו עד שהן מתרככות. העבירו את הפטריות והנוזלים שלהן לכלי נפרד ושימו בצד.
-
חממו את שמן הזית הנותר במחבת עליה טיגנתם את הפטריות, הוסיפו את הבצל וטגנו במשך כדקה.
-
הוסיפו למחבת את האורז וערבבו אותו עד שיתכסה בשמן, וכשהוא מזהיב קלות מזגו מעליו את היין וערבבו עד לכיסוי.
-
הוסיפו ½ כוס ציר ירקות למחבת האורז וערבבו עד שהוא נספג. המשיכו להוסיף בהדרגה ½ כוס נוזל בכל פעם שהחלק הקודם נספג באורז עד שהוא ייגמר (במשך 15-20 דקות).
-
הסירו מהאש, הוסיפו את הפטריות ויתר הרכיבים וערבבו היטב עד שיתאחדו עם האורז. הגישו חם.