אם תרצו להרשים את האורחים עם מנת פתיחה טעימה וייחודית, אל תהססו ונסו להכין את המנה המקסימה הבאה, שתזכה אתכם בשלל מחמאות ובהמון אהבה.
אופן הכנת החטיפי תפוח אדמה:
-
הניחו סיר גדול על להבה גבוהה, הכניסו אליו את תפוחי האדמה, כסו אותם במים קרים והביאו אותם לידי רתיחה. לאחר מכן הנמיכו את עצמת האש, כסו את הסיר ובשלו את תפוחי האדמה במשך 20 דקות. סננו את תפוחי האדמה והכניסו אותם למקרר למשך שעה, או עד שיתקררו.
-
הכניסו אל תוך מעבד מזון שמנת חמוצה וקליפת לימון מגורדת, וערבלו אותם עד לקבלת תערובת אחידה. העבירו את התערובת לקופסה אטומה והניחו במקרר.
-
חממו את התנור על 220 מעלות, ושמנו 20 תבניות של מאפינס.
-
הניחו בתוך קערה את תפוחי האדמה המבושלים שהכנתם קודם לכן, הוסיפו להם מלח ומעכו אותם לכדי עיסה. כעת, רפדו כל תבנית של מאפין בכף של תערובת תפוחי האדמה, כך שכל תבנית תהיה מרופדת בתפוחי אדמה, מכל צדיה.
-
הכניסו את תבניות תפוחי האדמה לתנור למשך 25 דקות או עד לקבלת קצוות זהובים כהים. הניחו לתבניות תפוחי האדמה להתקרר במשך 10 דקות, ולאחר מכן הניחו אותן על תבנית אפייה שמרופדת במגבות נייר.
-
הנמיכו את עוצמת התנור ל-190 מעלות, הניחו את תבניות תפוחי האדמה בתבנית אפייה שמרודפת בנייר אפייה, ואפו אותם בתנור בין 8-6 דקות.
-
העבירו בזהירות את תבניות תפוחי האדמה לצלחת, ובאמצעות כפית קטנה מלאו את התבניות בתערובת השמנת שהכנתם, קשטו עם רצועה של סלמון מעושן והגישו מיד.
מקור: דנה.ת