מי אמר שפנקייק אינו מתאים לארוחת הצהריים? באמצעות המתכון הפשוט הבא תוכלו להכין מנה בריאה שתגיע במעטה של קינוח מעורר תאבון.
אופן הכנת הפנקייק אפונה:
-
הביאו סיר קטן עם מים לרתיחה, הוסיפו מעט מלח ואפונה, ובשלו אותה במשך 3-2 דקות. לבסוף, סננו היטב את המים, והניחו את האפונה בצד.
-
הכניסו אל תוך בלנדר ביצים, כפית מלח, קרם פרש, גבינת עיזים, קמח ושמן, וערבלו היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. לאחר מכן העבירו את התערובת אל קערה, והוסיפו אפונה ועירית.
-
חממו מחבת על להבה בינונית, הוסיפו מעט שמן ולאחר שיתחמם צקו כ-¼ כוס לערך מהבלילה אל תוך המחבת, ושימו לב שהפנקייק אינו עבה מידי. טגנו במשך 3-2 דקות, וכשהחלק התחתון והקצוות יזהיבו, הפכו אותו לצדו השני, וטגנו במשך 3-2 דקות נוספות.
-
לבסוף, טפטפו מעט חמאה מומסת וצזיקי והגישו.
אופן הכנת הקרם פרש:
-
הניחו סיר על להבה בינונית, הכניסו אליו את השמנת והיוגורט וחממו אותם לטמפרטורה שלא עולה על 36 מעלות.
-
לאחר מכן העבירו את התערובת אל תוך קערה והשאירו אותה בטמפרטורת החדר למשך לילה שלם.
-
בבוקר בדקו האם לתערובת יש טעם חמצמץ. במידה שכן הכניסו אותה לקירור, ובמידה שלא השאירו אותה בטמפרטורת החדר למשך יממה נוספת.
מקור: עדי.ד