header

מתכון ללביבות אטריות אורז עם רוטב צ'ילי מתוק

למרות שאנו רגילים להכין לביבות בחנוכה, אחרי שתראו את הסרטון הבא לא תרצו לחכות עד שיגיע החג. רוטב הצ'ילי המתוק הוא תוספת נפלאה עבורן, למרות שניתן לאכול אותן גם בלעדיו.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
רכיבים לרוטב צ'ילי מתוק:
מים - ¾ כוס
חומץ - ¼ כוס
סוכר - ½ כוס
פלפלי סראנו - 2 (ללא הגרעינים)
קורנפלור - 1 כף (מומס היטב ב-2 כפות מים)
רכיבים ללביבות:
אטריות אורז - 250 גר'
מים - 5 כוסות (רותחים)
גזר - 1 כוס (מגורד)
בצל ירוק - ½ כוס (קצוץ)
ג'ינג'ר - 1 כפית (מגורד)
ביצים - 2 (טרופות)
אופן הכנת הרוטב צ'ילי מתוק:
  1. הכניסו למיקסר את כל מרכיבי הצ'ילי, למעט הקורנפלור המומס, וערבבו אותם יחדיו.
  2. העבירו את התערובת למחבת והביאו אותה לרתיחה.
  3. הוסיפו את הקורנפלור המומס, ערבבו היטב, הסירו מהאש והניחו בצד.
אופן הכנת הלביבות:
  1. הניחו מסננת מעל לקערה גדולה. הניחו בה את האטריות, שפכו לתוך הקערה מים רותחים ותנו להן להתבשל במשך 10 דקות.
  2. סננו את המים והעבירו את האטריות מהמסננת לקערה. מומלץ שבשלב זה תחתכו את אטריות האורז בעזרת מספריים על מנת שיהיה קל יותר להתעסק איתן בהמשך.
  3. הוסיפו לקערה את הגזר, הבצל הירוק, הג'ינג'ר, שמן השומשום והביצים וערבבו היטב.
  4. קחו חופן אטריות והניחו אותן על מחבת שחוממה מראש. שטחו אותן בעזרת מרית וטגנו אותן משני צדיהן עד שיזהיבו קלות ויהפכו להיות פריכות.
  5. הניחו בצלחת המרופדת בנייר סופג והמשיכו כך עד שתיגמר התערובת. הגישו את המנה יחד עם רוטב הצ'ילי המתוק בצד.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.