הלחם הזה כל כך טעים ומפנק, והוא הולך מושלם לצד כוס קפה או תה, או בסוף הארוחה כקינוח נהדר שכל אחד ישמח לקחת ממנו עוד חתיכה נוספת.
אופן הכנת ה''לחם לימון'':
-
חממו את התנור מראש ל-180 מעלות ושמנו תבנית אפייה בגודל 21X12.
-
בקערה גדולה, ערבבו יחדיו את הקמח, המלח ואבקת האפייה. לקערה קטנה נפרדת שלבו הכניסו את הסוכר וגרידת הלימון. שלבו את שתי התערובות יחדיו בקערה הגדולה והניחו בצד.
-
בקערה בינונית נפרדת, ערבבו יחדיו את חלב השקדים, השמן, הביצים, מיץ הלימון ותמציות הווניל והשקדים.
-
הוסיפו באיטיות את המרכיבים שבקערה הבינונית למרכיבים שבקערה הגדולה וערבבו עד שנוצרת תערובת אחידה.
-
העבירו את התערובת לתבנית האפייה המשומנת ואפו בתנור במשך 55-60 דקות. החדירו קיסם כדי לוודא שהמאפה אכן מוכן.
-
תנו למאפה להתקרר למשך 15 דקות, ולאחר מכן שחררו את הצדדים מהתבנית בעזרת סכין, הסירו את הלחם ממנה בעדינות והניחו לו להתקרר למשך כמה דקות נוספות.
-
בזמן שהלחם מתקרר, הכינו את זיגוג הלימון.
אופן הכנת הזיגוג לימון:
-
ערבבו בקערה קטנה את כל המרכיבים עד שמתקבלת תערובת חלקה וזלפו אותה מעל ללחם השקדים שהכנתם.
-
פזרו מעל הכל חתיכות שקדים חתוכות והגישו.
מקור: צביה ח.