header

מתכון לעוגת "לחם קופים"

למרבה הפלא, לחם קופים כלל אינו מכיל בננות ומקור השם הוא מההתגודדות של הסועדים הרעבים סביב הצלחת כשהקינוח המדהים הזה מוגש. שטעם הקינמון מורגש מאוד במנה הזו והוא יוצר חווית טעמים נהדרת שאתם ודאי תשמחו לנסות.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת "לחם קופים"
רכיבים לעוגת לחם:
בצק שמרים - 800 גר' (בטמפרטורת החדר)
חמאה - 110 גר' (מומסת, לא מומלחת + מעט חמאה עבור שימון המחבת)
סוכר חום - ¾ כוס (יש לדחוס את הסוכר באמצעות כף בעת המדידה)
קינמון - 2 כפיות (טחון)
אופן הכנת העוגת לחם:
  1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
  2. שמנו בנדיבות תבנית עגולה עמוקה בקוטר של 25 ס"מ עם חמאה מומסת.
  3. הכניסו אל קערה בינונית סוכר וקינמון וערבבו עם הידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. הכינו מבצק השמרים עיגולים קטנים בקוטר של 1.5 ס"מ לערך, טבלו אותם בחמאה, ולאחר מכן הכניסו אותם אל תוך תערובת הסוכר והקינמון ושקשקו את הקערה כך שכל הכדורים יהיו מצופים.
  5. הכניסו את הכדורים המצופים אל תוך התבנית העגולה, כך שייווצרו מספר שכבות של כדורים. preperation
  6. המתינו שכדורי הבצק יתפחו מעט, והכניסו את התבנית לתנור למשך 35-30 דקות.
  7. הניחו לעוגה להצטנן בתבנית במשך 15 דקות, ולבסוף הפכו אותה על צלחת הגשה, הניחו לעוגה להצטנן במשך 20 דקות נוספות והגישו.
מקור: ליאת.מ
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.