פינוק פריך ומתוק במיוחד לפסח, שכיף להכין עם הילדים...
מקור תמונה:
Tim Martin
אופן הכנת המצה-טופי:
-
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, וחממו את התנור לטמפרטורה של 160° מעלות.
-
בקערה בינונית, ערבבו את פירורי המצה עם השקדים.
-
הניחו סיר על אש בינונית, המיסו בתוכו חמאה, סוכר מלח ו- 2 כפות מים והביאו לרתיחה תוך בחישה מתמדת. יש לעבוד במהירות.
-
הורידו את הסיר מהאש, וערבבו פנימה את תערובת המצות והשקדים.
-
מרחו את התערובת על תבנית האפייה והכניסו לתנור לכ-30 דקות עד להזהבה.
-
הוציאו את התבנית מהתנור ופזרו את השוקולד צ'יפס והניחו לו להמס (כ-5 דקות).
-
הכניסו למקרר עד להתקשות השוקולד, ושיברו לחתיכות גסות.
מקור: חיים ה.