header

מתכון לתבשיל בקר ברוטב סלק

תבשילי בקר חמים ומהבילים הם ללא ספק אחת מן הדרכים הנהדרות והטעימות ביותר להעביר את החורף בנעימים. ירק חורפי מצוין עמו תוכלו לשדרג את טעמו של תבשיל הבקר שלכם הוא הסלק, שמשחק תפקיד מרכזי במתכון הנפלא הבא.

 

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לתבשיל בקר ברוטב סלק
רכיבים לתבשיל בקר:
שמן - 3-4 כפות
הל שחור - 1 (תרמיל)
מלח - 1 כפית
קינמון - 1 (מקל)
זרעי כמון - 1 כפית
זרעי כוסברה - 1 כפית
בצלים - 2 (סגולים, בינוניים, קצוצים דק)
שן שום - 1 (טחונה)
ג'ינג'ר - 1 כפית (מגורר)
עגבניות - 2 (בינוניות, קצוצות)
אבקת צ'ילי אדום - ½ כפית (לא חובה)
בשר קדרה - 450 גר' (חתוך לקוביות)
סלק - 350 גר' (מגורר)
אופן הכנת התבשיל בקר:
  1. חממו שמן בסיר על אש בינונית והוסיפו לו הל, קינמון, כמון וזרעי כוסברה. לאחר כ-5 דקות הוסיפו את הבצלים והמשיכו בבישול עד לקבלת גוון זהוב בהיר.
  2. הוסיפו לתערובת שום וג'ינג'ר וערבבו. לאחר כדקה, הוסיפו את העגבניות והמשיכו לבשל עד שהן יתרככו.
  3. תבלו את התערובת עם מלח ואבקת צ'ילי אדום והוסיפו לה את בשר הקדרה. המתינו עד שהבשר ישחים מכל צדדיו, הנמיכו את האש ללהבה נמוכה והניחו למנה להתבשל למשך כ-10 דקות נוספות.
  4. לקראת סוף הבישול, הגבירו את האש ללהבה בינונית, הוסיפו לתערובת את הסלק המגורר והניחו למנה להתבשל במשך כשעה ורבע, או עד להתרככותו המלאה של הבשר. ערבבו מדי פעם והוסיפו מים במידת הצורך.
  5. את המנה ניתן להגיש לצד אורז או להנות ממנה כפי שהיא. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
תכנים קשורים: חורף , ללא גלוטן , תבשיל , מתכון קל
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.