תבשילי בקר חמים ומהבילים הם ללא ספק אחת מן הדרכים הנהדרות והטעימות ביותר להעביר את החורף בנעימים. ירק חורפי מצוין עמו תוכלו לשדרג את טעמו של תבשיל הבקר שלכם הוא הסלק, שמשחק תפקיד מרכזי במתכון הנפלא הבא.
אופן הכנת התבשיל בקר:
-
חממו שמן בסיר על אש בינונית והוסיפו לו הל, קינמון, כמון וזרעי כוסברה. לאחר כ-5 דקות הוסיפו את הבצלים והמשיכו בבישול עד לקבלת גוון זהוב בהיר.
-
הוסיפו לתערובת שום וג'ינג'ר וערבבו. לאחר כדקה, הוסיפו את העגבניות והמשיכו לבשל עד שהן יתרככו.
-
תבלו את התערובת עם מלח ואבקת צ'ילי אדום והוסיפו לה את בשר הקדרה. המתינו עד שהבשר ישחים מכל צדדיו, הנמיכו את האש ללהבה נמוכה והניחו למנה להתבשל למשך כ-10 דקות נוספות.
-
לקראת סוף הבישול, הגבירו את האש ללהבה בינונית, הוסיפו לתערובת את הסלק המגורר והניחו למנה להתבשל במשך כשעה ורבע, או עד להתרככותו המלאה של הבשר. ערבבו מדי פעם והוסיפו מים במידת הצורך.
-
את המנה ניתן להגיש לצד אורז או להנות ממנה כפי שהיא. בתיאבון!