אם קשה לכם לבחור בין מנה חריפה למתוקה, תוכלו לשלב את שני הטעמים הנפלאים האלו יחד ולקבל רוטב טעים ומפתיע. את מידת החריפות תוכלו למתן במידת הצורך, וכך לקלוע גם לטעמם של ילדיכם.
אופן הכנת הרוטב פסטה:
-
הניחו סיר על להבה גבוהה, הוסיפו שמן זית, שום, מלח, פלפל ופלפל צ'ילי, וערבבו בעדינות. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה, והוסיפו עגבניות ורסק עגבניות. תבלו את התערובת במלח הסלרי, ותוכלו להוסיף עוד מלח או פלפל אם יש צורך.
-
הוסיפו לתערובת ½ כוס סוכר חום, ואת שאר הסוכר הוסיפו בהדרגה, בהתאם לחומציות העגבנייה. ערבבו בעדינות פעם נוספת וכבו את האש.
-
תדעו שהצלחתם להכין את המנה לפי כוונת המשורר, אם הטעם הראשון שהגיע לפיכם היה מתוק. כעת, צקו את הרוטב על הפסטה והגישו.
אופן הכנת הפסטה:
-
הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מקור: רותי.ק