header

מתכון לרוטב עגבניות חריף מתוק

אם קשה לכם לבחור בין מנה חריפה למתוקה, תוכלו לשלב את שני הטעמים הנפלאים האלו יחד ולקבל רוטב טעים ומפתיע. את מידת החריפות תוכלו למתן במידת הצורך, וכך לקלוע גם לטעמם של ילדיכם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לרוטב עגבניות חריף מתוק
רכיבים לרוטב פסטה:
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 2 (טחונות)
מלח - לפי הטעם (כ-⅛ כפית)
פלפל שחור - לפי הטעם (כ-⅛ כפית)
עגבניות - 800 גר' (קצוצות דק)
רסק עגבניות - 170 גר'
מלח סלרי - ¼ כפית (ניתן גם להשתמש במלח רגיל)
סוכר חום - ¾ כוס
רכיבים לפסטה:
פסטה - 500 גר' (בצורה האהובה עליכם)
אופן הכנת הרוטב פסטה:
  1. הניחו סיר על להבה גבוהה, הוסיפו שמן זית, שום, מלח, פלפל ופלפל צ'ילי, וערבבו בעדינות. לאחר מכן הנמיכו את הלהבה, והוסיפו עגבניות ורסק עגבניות. תבלו את התערובת במלח הסלרי, ותוכלו להוסיף עוד מלח או פלפל אם יש צורך.
  2. הוסיפו לתערובת ½ כוס סוכר חום, ואת שאר הסוכר הוסיפו בהדרגה, בהתאם לחומציות העגבנייה. ערבבו בעדינות פעם נוספת וכבו את האש.
  3. תדעו שהצלחתם להכין את המנה לפי כוונת המשורר, אם הטעם הראשון שהגיע לפיכם היה מתוק. כעת, צקו את הרוטב על הפסטה והגישו.
אופן הכנת הפסטה:
  1. הרתיחו מים עם מלח בסיר גדול ובשלו את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
מקור: רותי.ק
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.