מחקרים רבים גילו כי צריכת סלניום שומרת על בריאות תאי העור ואנשים שצורכים אותה על בסיס קבוע נוטים לסבול פחות מסוגי סרטן שונים, ביחוד סרטן המעי הגס, סרטן הריאות והערמונית. אגוזי ברזיל הם אחד המקורות הטובים ביותר לנוגד החמצון הזה, ובמתכון הנוכחי תוכלו ליהנות מהיתרונות הרבים שהוא מציע ומטעם משובח.
אופן הכנת ההמבורגר:
-
הניחו את הקוסקוס בקערה עמידה לחום והוסיפו מים רותחים עד שיגיעו לגובה של 2 ס"מ מעל הקוסקוס.
-
כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד למשך 5 דקות. לאחר מכן הוסיפו שמן זית וערבבו את הקוסקוס בעזרת מזלג כדי להפריד בין הגרגירים.
-
הניחו לקוסקוס להתקרר במקרר ובינתיים ערבבו בקערה גדולה אגוזים, נענע, פטרוזיליה, בזיליקום, ביצה, קמח, פלפל כמון והוסיפו את הקוסקוס. ערבבו את הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
-
הרטיבו מעט את הידיים, חלקו את התערובת ל-8 חתיכות ועצבו אותן בצורה של קציצת המבורגר.
-
הניחו את קציצות ההמבורגר שהכנתם על נייר לא דביק והמתינו 10 דקות.
-
חממו מחבת עם שמן וטגנו את ההמבורגר בין 3 ל-4 דקות על כל צד עד שיקבלו צבע חום-זהב, והגישו.
מקור: מירב ב.