השילוב הנפלא של אגוזי המקדמיה שמהווים מקור מצוין לאשלגן ולוויטמינים רבים, יחד עם הערמונים שעשירים בחומצות אמינו, יתרום רבות לבריאות הלב וכלי הדם שלכם וכן לבלוטות הטעם. בנוסף, קציצות הם מאכל אהוב עבור משפחות רבות מאוד, כך שקציצות האגוזים והפטריות הללו מצליחות לגרוף שלל מחמאות על בסיס קבוע.
אופן הכנת הערמונים:
-
חממו את התנור מראש על 180 מעלות.
-
חרצו את הערמונים עם סכין בצורת X על החלק המעוגל.
-
השרו את הערמונים במים רותחים במשך 10 דקות.
-
הניחו את הערמונים על מגש והכניסו לתנור למשך כ-20 דקות.
אופן הכנת הקציצות:
-
חממו את התנור מראש על 200 מעלות.
-
השרו את פטריות הפורצ'יני במים במשך 10 דקות.
-
הכניסו למעבד מזון פטריות פורטבלו, ערמונים, שעועית לבנה ואגוזי מקדמיה וטחנו את כל הרכיבים עד ליצירת משחה במרקם גס.
-
סננו את הפורצ'יני (אל תשפכו את המים), הוסיפו אותו לתערובת וערבבו שוב.
-
העבירו את התערובת לקערה גדולה ולאחר מכן הוסיפו לה גם את הביצה, הדבש ורוטב הסויה ולבסוף גם את פרורי הלחם, וערבבו היטב.
-
הניחו נייר אפייה משומן על גבי תבנית האפייה.
-
צרו קציצות מהתערובת שהכנתם, הניחו על התבנית ואפו בתנור במשך 25-30 מעלות.
-
בשלו כרוב קייל בסיר מכוסה עם המים בהם השרתם את הפטריות למשך כ-5 דקות או עד שיתרכך.
-
הגישו את הקציצות לצד הכרוב.
מקור: מירב ב.