כשנתקלתי לראשונה במתכון הבריא הזה ל"אורז" כרובית, ניגשתי אליו במעט חשש, אולם אחרי שטעמתי את התוצאה מיד הלכתי להכין לעצמי מנה נוספת של המאכל הנפלא הזה, שישאיר אתכם שבעים עד לבוקר שלמחרת.
אופן הכנת ה"אורז" כרובית:
-
הכניסו את פרחי הכרובית למעבד מזון והפעילו אותו בפולסים קצרים כדי לפרק את הכרובית לחתיכות קטנות (כמו אורז).
-
במחבת רחבה חממו 1 כף של שמן זית, הוסיפו את הקישואים, הגזר, השום, כף של ג'ינג'ר ומעט מלח. ערבבו היטב ובשלו על חום בינוני למשך 6-8 דקות תוך כדי ערבוב.
-
הוסיפו למחבת כף שמן זית ושבבי קשיו, וערבבו במשך 30 שניות.
-
הוסיפו כרובית, כף של ג'ינג'ר, ציר ירקות ומעט מלח והקפיצו הכל.
-
בשלו על חום בינוני במשך 3-5 דקות והעבירו לקערה גדולה.
-
באותה המחבת בשלו על חום בינוני את האננס עם סוכר חום למשך 5 דקות עד שיתקרמל. ערבבו מדי פעם.
-
הסירו מהאש והעבירו את האננס לקערה. ערבבו היטב, פזרו מעט קשיו קלוי מעל והגישו.
מקור: יהונתן ג'.