אחת המנות המוכרות ביותר מהמטבח הרוסי המשובח היא מרק הבורשט הנפלא, והיום אתם הולכים להכיר גרסה מיוחדת שלה שקבלנו ממורן רסקין. אחד היתרונות המובהקים של המתכון הזה, לפי מורן, שהוא היותו גמיש מאוד מבחינת המרכיבים, ושאין גרסה לא נכונה להכנתו; אם אין לכם כרובית תוכלו לוותר עליה, וניתן גם להוסיף פלפל אם רוצים, ואף להתנסות בעשבי תיבול שונים. בכל מקרה, מומלץ לכם לנסות להכין את הגרסה הטבעונית הנפלאה הזו לבורשט המוכר והאהוב!
למתכונים נוספים מהבלוג "Vegan High Tech Mom"
רכיבים למרק בורשט:
מים - ½14 כוסות, ועוד לפי הצורך
אופן הכנת המרק בורשט:
-
חממו את שמן הזית בסיר גדול וטגנו את הבצל ואת השום במשך 2 דקות. הוסיפו את הרוזמרין או את המרווה (או את שניהם), הכורכום והפפריקה, והמשיכו לטגן למשך כמה דקות נוספות עד שהבצל הופך לשקוף.
-
הוסיפו לסיר סלק, גזר, רסק עגבניות, סוכר, מיץ לימון, מלח וחצי כוס מים וערבבו.
-
הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה במשך 15 דקות. שימו לב שלא מתאדים כל המים, ואם הם כן, הוסיפו מעט כדי שלא ישרפו הירקות.
-
הוסיפו 14 כוסות מים והביאו לרתיחה. בשלו על אש בינונית במשך 15 דקות נוספות.
-
הוסיפו כרוב וכרובית ובשלו במשך 10 דקות נוספות.
-
טעמו ותקנו את התיבול בעזרת מלח ופלפל, והגישו לשולחן עם חיוך.
טיפ השף:
אפשר להוסיף קצת פטרוזיליה או כוסברה למעלה בסוף הבישול, וכדאי לדעת שהמרק טעים במיוחד יום (או יותר) אחרי ההכנה.
מקור: מורן רסקין