עדשים אדומות הן מקור מצוין לחומצה פולית, ויטמין B, אשלגן ומגנזיום. המתכון הבא מאפשר לאפות את פלאפל העדשים בתנור, והוא רעיון נהדר לארוחת ערב ביתית קלה ומזינה, ואפילו למנה שתוכלו להכין יום מראש על מנת לקחת אותה יחד אתכם לעבודה.
אופן הכנת הפלאפל עדשים:
-
השרו את העדשים במים למשך הלילה, עד לריכוכן. בבוקר, שטפו אותן במים ויבשו על גבי נייר מגבת.
-
חממו את התנור ל-200 מעלות, פזרו את העדשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו אותן כ-10 דקות.
-
העבירו את העדשים יחד עם כל שאר הרכיבים למעבד המזון שלכם, וטחנו את כל הרכיבים עד להיווצרות עיסה במרקם אחיד.
-
גלגלו את העיסה לכדורים קטנים, והניחו אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
אפו את הכדורים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד להזהבה.
מקור: צביה ש.