רבים מאיתנו שמעו על יתרונותיו הבריאותיים של התרד, אבל טעמו הדומיננטי בחלק מהמנות גורם לרבים להימנע ממנו. במנת הפלאפל הבאה התרד לא "משתלט" על קשת הטעמים, ויחד עם שום ותבלינים הוא הופך אותה לקצת יותר בריאה. על מנת לטחון את גרגרי החומוס והתרד ניתן להשתמש במטחנת בשר כדי לקבל עיסה במרקם חלק, או במעבד מזון לצורך קבלת תערובת במרקם גס יותר.
אופן הכנת הפלאפל תרד:
-
השרו את גרגרי החומוס במים למשך הלילה.
-
בבוקר, סננו את הגרגרים ויבשו אותם על גבי מגבת נייר.
-
שטפו את התרד והעבירו אותו למטחנת בשר או למעבד מזון יחד עם הגרגרים והשום. טחנו את הרכיבים היטב עד לקבלת עיסה במרקם הרצוי.
-
העבירו את העיסה לקערה, הוסיפו את אבקת האפייה, המלח והפלפל השחור וערבבו היטב.
-
צרו מהעיסה כדורים קטנים וטגנו אותם בשמן עמוק עד להזהבה.
מקור: צביה ש.