את האגרולים מטגנים לרוב כשהם "שוחים" לגמרי בשמן, וזאת כדי שיהפכו לפריכים, אבל המתכון הבא יפתיע אתכם עם אגרולים פריכים וטעימים במילוי ירקות מעולה, ללא הטיגון המיותר.
אופן הכנת המילוי:
-
חממו 2 כפות שמן במחבת גדולה וטגנו על אש גבוהה את הבצל הירוק, הזנגביל והשום. ערבבו היטב כ-2 דקות בערך.
-
הוסיפו את הכרוב, נבטי השעועית, הגזר והקולורבי למחבת, וטגנו עד שהכרוב מתחיל להתרכך.
-
הוסיפו את הפטריות, ערבבו וטגנו למשך דקה נוספת.
-
הכניסו 2 כפות רוטב סויה לקערה קטנה יחד עם מלח ושמן השומשום, וערבבו היטב עד שנוצרת תערובת נוזלית אחידה.
-
צקו את התערובת למחבת עם הירקות וערבבו יחד עד שהירקות מכוסים באופן שווה.
-
כבו את האש ושפכו את הנוזלים העודפים מהמחבת (ניתן להעזר במסננת).
אופן הכנת הרולים:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
הניחו על משטח העבודה נייר אורז אחד כשפינה אחת שלו מצביעה לכיוונכם.
-
פזרו 2-3 כפות של מילוי ירקות על המלבן ממש מתחת לקו האופקי המחבר את הפינה הימנית והשמאלית של הדף.
-
קחו את הפינה הקרובה אליכם וקפלו אותה מעל המלית, גלגלו את המלבן קדימה כדי שהמילוי יהיה עטוף לחלוטין בנייר אורז, אך אל תגלגלו אותו עד סוף הנייר.
-
קפלו את הפינה הימנית והשמאלית בכיוון המרכז במהודק, אבל לא הדוק מדי כדי שהנייר לא יתפרק, והמשיכו לגלגל עד שנותרת פינה אחת לא מקופלת, בערך 2 סנטימטרים מהמילוי.
-
טבלו את האצבע או מברשת בתוך הביצה או תערובת הקורנפלור והמים (כף קורנפלור + כף מים), המשמשת כ"דבק" שישמור על צורת הרול, ומרחו בעזרתה את הקצוות של הפינה האחרונה. מיד לאחר מכן גלגלו את הרול עליה, כדי שתעטוף אותו.
-
רפדו תבנית בנייר אפייה וסדרו את הרולים ברווחים שווים.
-
הברישו את החלק העליון של כל אגרול עם מעט שמן.
-
אפו במשך 10 דקות, ולאחר מכן הפכו את הרולים והמשיכו לאפות עוד 10 דקות.
-
הוציאו מתנור והגישו עם רוטב חמוץ מתוק.
אופן הכנת הרוטב:
-
ערבבו את חומץ האורז, הסוכר החום, הקטשופ ורוטב הסויה בסיר קטן והביאו לרתיחה.
-
בקערה קטנה ערבבו את 2 כפיות הקורנפלור ו-4 כפות המים עד שתיווצר בלילה חלקה והוסיפו לתוך הרוטב הרותח.
-
ערבבו היטב עד שהרוטב יתעבה, בערך 10 שניות, הסירו מהאש והניחו בצד להתקרר.
מקור: שירלי ס.