header

מתכון לאגרולים אפויים במילוי ירקות מוקפצים

את האגרולים מטגנים לרוב כשהם "שוחים" לגמרי בשמן, וזאת כדי שיהפכו לפריכים, אבל המתכון הבא יפתיע אתכם עם אגרולים פריכים וטעימים במילוי ירקות מעולה, ללא הטיגון המיותר.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 10
רמת קושי: קל
מתכון לאגרולים אפויים במילוי ירקות מוקפצים
רכיבים למילוי:
שמן קנולה - 2 כפות
בצל ירוק - 1 כוס (קצוץ)
ג'ינג'ר - 1 כפית (מגורר)
שום - 1 כפית (קצוץ)
כרוב לבן - 4 כוסות (מגורר)
גזר - 1 כוס (מגורר או פרוס לרצועות דקות)
קולורבי - 1 כוס (חתוך לרצועות דקות)
פטריות שיטאקה - 1 כוס (פרוסות)
רוטב סויה - 2 כפות
מלח - 1 כפית
שמן שומשום - ¼ כפית
רכיבים לרולים:
ביצה בינונית - 1 (להדבקת דפי האורז או 1 כף קורנפלור + 1 כף מים)
רכיבים לרוטב:
חומץ אורז - ⅓ כוס
סוכר חום - 4 כפות
קטשופ - 1 כף
רוטב סויה - 1 כפית
קורנפלור - 2 כפיות
מים - 4 כפות
אופן הכנת המילוי:
  1. חממו 2 כפות שמן במחבת גדולה וטגנו על אש גבוהה את הבצל הירוק, הזנגביל והשום. ערבבו היטב כ-2 דקות בערך.
  2. הוסיפו את הכרוב, נבטי השעועית, הגזר והקולורבי למחבת, וטגנו עד שהכרוב מתחיל להתרכך.
  3. הוסיפו את הפטריות, ערבבו וטגנו למשך דקה נוספת.
  4. הכניסו 2 כפות רוטב סויה לקערה קטנה יחד עם מלח ושמן השומשום, וערבבו היטב עד שנוצרת תערובת נוזלית אחידה.
  5. צקו את התערובת למחבת עם הירקות וערבבו יחד עד שהירקות מכוסים באופן שווה.
  6. כבו את האש ושפכו את הנוזלים העודפים מהמחבת (ניתן להעזר במסננת).
אופן הכנת הרולים:
  1. חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
  2. הניחו על משטח העבודה נייר אורז אחד כשפינה אחת שלו מצביעה לכיוונכם.
  3. פזרו 2-3 כפות של מילוי ירקות על המלבן ממש מתחת לקו האופקי המחבר את הפינה הימנית והשמאלית של הדף.
  4. קחו את הפינה הקרובה אליכם וקפלו אותה מעל המלית, גלגלו את המלבן קדימה כדי שהמילוי יהיה עטוף לחלוטין בנייר אורז, אך אל תגלגלו אותו עד סוף הנייר.
  5. קפלו את הפינה הימנית והשמאלית בכיוון המרכז במהודק, אבל לא הדוק מדי כדי שהנייר לא יתפרק, והמשיכו לגלגל עד שנותרת פינה אחת לא מקופלת, בערך 2 סנטימטרים מהמילוי.
  6. טבלו את האצבע או מברשת בתוך הביצה או תערובת הקורנפלור והמים (כף קורנפלור + כף מים), המשמשת כ"דבק" שישמור על צורת הרול, ומרחו בעזרתה את הקצוות של הפינה האחרונה. מיד לאחר מכן גלגלו את הרול עליה, כדי שתעטוף אותו.
  7. רפדו תבנית בנייר אפייה וסדרו את הרולים ברווחים שווים.
  8. הברישו את החלק העליון של כל אגרול עם מעט שמן.
  9. אפו במשך 10 דקות, ולאחר מכן הפכו את הרולים והמשיכו לאפות עוד 10 דקות.
  10. הוציאו מתנור והגישו עם רוטב חמוץ מתוק.
אופן הכנת הרוטב:
  1. ערבבו את חומץ האורז, הסוכר החום, הקטשופ ורוטב הסויה בסיר קטן והביאו לרתיחה.
  2. בקערה קטנה ערבבו את 2 כפיות הקורנפלור ו-4 כפות המים עד שתיווצר בלילה חלקה והוסיפו לתוך הרוטב הרותח.
  3. ערבבו היטב עד שהרוטב יתעבה, בערך 10 שניות, הסירו מהאש והניחו בצד להתקרר.
מקור: שירלי ס.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.