סתיו הוא הזמן המושלם ליהנות ממאכלים חמימים שמחממים את הגוף ואת הנפש, והסלט העונתי הזה הוא המושלם למשימה! הוא מלא בירקות מזינים, יש לו מרקם קרמי נהדר והוא מפוצץ בטעמים, אז למדו איך להכין סלט טעים ובריא שאפשר לאכול לצד ארוחת הערב או סתם כנשנוש במהלך היום.
מקור תמונה:
draxe.com
אופן הכנת סלט סתווי חמים:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
קלפו את הדלורית, חתכו אותה לחצי והסירו את הזרעים. לאחר מכן חתכו אותה לחתיכות בגודל ביס.
-
חתכו את התפוחים לחתיכות בגודל 2.5 ס"מ.
-
ערבבו בקערה את הדלורית, התפוחים, כרוב הניצנים, הבצל הקצוץ, שמן הקוקוס, ההל, המלח והפלפל.
-
העבירו לתבנית אפייה ואפו למשך 45 דקות - ערבבו כל 15 דקות.
-
הוציאו את הסלט מהתנור ותנו לו להתקרר למשך 5 דקות.
-
הגישו על צלחות ופזרו מעל גבינת עיזים ופטרוזיליה.