אנחנו מאוד אוהבים פנקייקים, ובטוחים שגם אתם, אך אחרי שניסינו את המתכון הזה החלטנו פה אחד – זה הפנקייק האהוב החדש שלנו! השילוב של האננס המתקתק עם בלילת הפנקייק משתלב מצוין, ועל אף שיש במתכון גם מעט דובדבנים, הדובדבן האמיתי של הקצפת כאן הוא סירופ האננס שתכינו בעצמכם!
אופן הכנת פנקייק אננס:
-
בקערה גדולה ערבבו קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח וסוכר עד שכל הרכיבים משתלבים היטב.
-
צרו בור קטן במרכז התערובת היבשה, והוסיפו לתוכו חלב, חצי מכמות הסירופ שבפחית האננס, חמאה מומסת ותמצית וניל. ערבבו עד שכל המרכיבים משתלבים היטב ומתקבלת עיסה עם גושים. הניח את הבלילה בצד בזמן שתכינו את סירופ האננס.
-
הניחו את החמאה המוצקה במחבת קטנה וחממו על אש בינונית. ברגע שבו היא נמסה, הוסיפו את הסוכר החום, את שאר סירופ האננס שנותר בפחית ואת הרום המתובל (לא חובה).
-
הביאו את הרכיבים שבמחבת לרתיחה ואפשרו לסוכר להתקרמל. ברגע שהתערובת חלקה ובעלת מרקם סירופי, הסירו את המחבת מהאש והניחו בצד.
-
המיסו כמות קטנה של חמאה במחבת אחרת על אש בינונית, והניחו בתוכה פרוסה אחת של אננס. טגנו אותה למשך כ-2 דקות, עד שהיא משחימה, והפכו אותה.
-
הניחו 1-2 דובדבנים מסוכרים במרכז האננס ושפכו עליו רבע כוס (30 גרם) מבלילת הפנקייק.
-
טגנו עד שהקצוות של הפנקייק מתייצבים והצד העליון שלו מתחיל לבעבע – בערך כ-2 דקות. לאחר מכן הפכו את הפנקייק וטגנו למשך דקה וחצי עד שתי דקות נוספות על הצד השני.
-
זלפו מעל הפנקייקים את סירופ האננס והגישו חם.
טיפ השף:
אם אתם עוד לא מתכננים להגיש את הפנקייקים, תוכלו לשים אותם בתנור על חום של 90 מעלות עד להגשה.