רבים מכירים את המאפינס כעוגות קטנות מגזרת הקינוחים והמנות האחרונות המתוקות, אך האמת היא שהמאפינס יכולים לתפקד גם כמעין פשטידות קטנות, אישיות וחמימות, עם טעמים מלוחים ובשילוב מעולה של ירקות וגבינות. את הגרסה הזו תמצאו במתכון הבא ובו מנת מאפינס נהדרת שבה כלולים גבינת פטה, עלי תרד וכרישה – כולם יחד משתלבים לכדי פשטידה אישית קטנה ומוצלחת שכל מי שיטעם ממנה ילקק את האצבעות.
מקור תמונה:
leafy patch
רכיבים למאפינס תרד, כרישה וגבינת פטה:
אופן הכנת מאפינס תרד, כרישה וגבינת פטה:
-
בסיר גדול המיסו את 30 גרם החמאה. הוסיפו לה את הכרישה, תבלו במלח וטגנו קלות על להבה נמוכה עד שהכרישה מתרככת.
-
הוסיפו לסיר את עלי הטימין ועלי התרד לסיר וטגנו עד שהם חלוטים. הסירו את הסיר מהכיריים.
-
בקערה גדולה הניחו את הקמח התופח יחד עם החלב, 90 גרם החמאה המומסת והביצים וערבבו עד ליצירת תערובת אחידה.
-
קפלו את תערובת הקמח ואת גבינת הפטה המגוררת לתוך תערובת עלי התרד החלוטים וערבבו היטב עד ליצירת תערובת אחידה.
-
רפדו תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים בנייר אפייה וחלקו באופן שווה את תערובת הקמח, התרד והפטה בין השקעים.
-
לחצו בעדינות את הצנוברים לתוך כל אחד מהמאפינס ובזקו עליהם מעט פלפל שחור.
-
הכניסו את תבנית המאפינס לתנור ואפו על 180 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים ונאפים היטב.
-
הוציאו את התבנית מהתנור, צננו את המאפינס למשך 5 דקות ואז העבירו לתבנית רשת עד להתקררות מלאה והגשה. בתיאבון!