header

מתכון למאפינס תרד, כרישה וגבינת פטה

רבים מכירים את המאפינס כעוגות קטנות מגזרת הקינוחים והמנות האחרונות המתוקות, אך האמת היא שהמאפינס יכולים לתפקד גם כמעין פשטידות קטנות, אישיות וחמימות, עם טעמים מלוחים ובשילוב מעולה של ירקות וגבינות. את הגרסה הזו תמצאו במתכון הבא ובו מנת מאפינס נהדרת שבה כלולים גבינת פטה, עלי תרד וכרישה – כולם יחד משתלבים לכדי פשטידה אישית קטנה ומוצלחת שכל מי שיטעם ממנה ילקק את האצבעות.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות יחידות: 12
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס תרד, כרישה וגבינת פטה מקור תמונה: leafy patch
רכיבים למאפינס תרד, כרישה וגבינת פטה:
חמאה - 30 גרם
חמאה מומסת - 90 גרם
כרישה - 1 (קצוצה דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קמח תופח - ½1 כוסות
גבינת פטה - 150 גרם (מפוררת)
צנוברים - 2 כפות (לא חובה)
חלב - ¾ כוס חלב
אופן הכנת מאפינס תרד, כרישה וגבינת פטה:
  1. בסיר גדול המיסו את 30 גרם החמאה. הוסיפו לה את הכרישה, תבלו במלח וטגנו קלות על להבה נמוכה עד שהכרישה מתרככת.
  2. הוסיפו לסיר את עלי הטימין ועלי התרד לסיר וטגנו עד שהם חלוטים. הסירו את הסיר מהכיריים.
  3. בקערה גדולה הניחו את הקמח התופח יחד עם החלב, 90 גרם החמאה המומסת והביצים וערבבו עד ליצירת תערובת אחידה.
  4. קפלו את תערובת הקמח ואת גבינת הפטה המגוררת לתוך תערובת עלי התרד החלוטים וערבבו היטב עד ליצירת תערובת אחידה.
  5. רפדו תבנית מאפינס בעלת 12 שקעים בנייר אפייה וחלקו באופן שווה את תערובת הקמח, התרד והפטה בין השקעים.
  6. לחצו בעדינות את הצנוברים לתוך כל אחד מהמאפינס ובזקו עליהם מעט פלפל שחור.
  7. הכניסו את תבנית המאפינס לתנור ואפו על 180 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים ונאפים היטב.
  8. הוציאו את התבנית מהתנור, צננו את המאפינס למשך 5 דקות ואז העבירו לתבנית רשת עד להתקררות מלאה והגשה. בתיאבון!
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
תכנים קשורים: מאפים , מאפינס , תרד , גבינת פטה , כרישה
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.