בצק פריך שכזה, עם טעמה המתקתק של הבטטה בשילוב הארומה של קמח השקדים, מהווה תחליף מעולה לבסיס הרגיל של הפיצה, במיוחד לאנשים הרגישים לגלוטן.
רכיבים לרוטב והרכבת הפיצה:
אופן הכנת הבצק הפיצה:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
קלפו את הבטטות, חתכו אותן לרבעים, הכניסו אותן לסיר מלא במים רותחים ובשלו אותן למשך 20 דקות עד שיתרככו. בזמן הבישול הורידו מעט את האש כך שהמים יהיו על סף רתיחה.
-
בתום הבישול, סננו את כל המים מחתיכות הבטטות ומעכו אותן היטב בקערה גדולה.
-
הוסיפו לקערה את קמח השקדים, הסודה לשתייה, האורגנו, המלח והפלפל וערבבו את כל החומרים היטב בעזרת הידיים עד ליצירת עיסה כתומה.
-
מעכו את בצק הבטטה על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה בצורה מעוגלת. הבצק צריך להיות בעובי של כ-1.5 סנטימטר.
-
הכניסו את התבנית לתנור שחומם מראש ואפו במשך 15-20 דקות, עד שהקצוות של הבצק ישחימו קלות.
אופן הכנת הרוטב והרכבת הפיצה:
-
בזמן אפיית בצק הפיצה התחילו להכין את הרוטב.
-
הזליפו בנדיבות שמן זית למחבת עמוקה.
-
טגנו את שיני השום הקצוצות עד אשר הן יזהיבו ולאחר מכן הוסיפו את העגבניות המרוסקות, עלי הבזיליקום, מלח ופלפל.
-
בשלו את כל הרוטב היטב עד שיתחיל לרתוח, ואז הסירו אותו מהאש וסננו אותו בעזרת מסננת דקה לתוך קערה. באמצעות כף עץ, דחפו את התערובת לתוך המסננת, כולל חתיכות גדולות של עגבניות, אך את עלי הבזיליקום וחתיכות השום השאירו בחוץ.
-
שפכו בחזרה את הרוטב מהקערה אל המחבת ובשלו אותו ל-5 דקות נוספות לריכוז הטעמים.
-
לאחר שבצק הפיצה נהיה מוכן, הוציאו אותו מהתנור, שפכו מעל את הרוטב ומרחו אותו בצורה אחידה על הבצק, הוסיפו את גבינת המוצרלה, שימו מעל את התוספות הרצויות ואפו בתנור בחום של 200 מעלות לעוד כ-5 דקות נוספות, עד שהגבינה תימס.
מקור: גאיה ל.