יש מאכלים שלא משנה כמה תנסו להישאר נקיים ואלגנטיים, קל ומהנה יותר לאכול אותם עם הידיים, להתלכלך וליהנות מכל ביס וביס. המתכון הבא של כנפיים ברוטב צ'ילי הוא אחד כזה שיגרום לכם "ללקק את האצבעות"! אז הכינו מפיות ואת בלוטות הטעם... לצד הטעם, עוד יתרון חשוב של המנה הוא שכנפי העוף נחשבים בשר זול יחסית, ומהיר להכנה. השילוב עם רוטב הצ'ילי יוצר מנה עסיסית וחרפריפה-מתוקה שיכולה להיות מנת פתיחה או מנה עיקרית עם תוספת טעימה כמו תפוחי אדמה.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים כנפי עוף משגעות ברוטב צ'ילי:
ניקוי הכנפיים: מומלץ לרכוש כנפיים טריות, עדיף חצויות ולא שלמות. אם תוכלו לבקש מהקצב שינקה אותן הרווחתם ואם לא, "שורפים מעט כל כנף מעל להבת הגז או בעזרת ברנר. השריפה מסייעת בהוצאה קלה יותר של שערות ונוצות, את הנוצות אפשר לשלוף בעזרת פינצטה.
העור: אין צורך להסיר את העור ואפילו רצוי להשאיר אותו, כך השומן בעור ימס ויעניק לכנפיים פריכות וטעם עשירים ומיוחד. האם לאכול את העור או לא? זאת כבר בחירה שלכם.
להעמקת טעם הבשר: אפשר לדקור בעזרת מזלג או סכין חדה את הכנפיים בכמה מקומות, לפני הוספת המרינדה. פעולה זו תגרום למרינדה לחלחל פנימה.
סילאן: את הסילאן ניתן להמיר בדבש.
המרינדה: אפשר לקצר תהליכים: להוסיף רוטב צ'ילי מוכן ולוותר על חלק מהמרכיבים כמו: חומץ, צ'ילי גרוס, שום כתוש, פפריקה ופלפל שחור.
להשרות או לא להשרות: בדרך כלל השריית בשר מיועדות לבשרים קשים, היא מסייעת בריכוך הבשר והחדרת טעמים. כנפי העוף לא זקוקות לריכוך לכן במתכון הבא בחרתי לוותר על שלב זה.
אפייה: בזמן האפייה עם המרינדה בתנור חשוב להציץ ולבדוק מדי פעם שהרוטב לא נשרף. אפשר כמובן גם לצלות את הכנפיים על גריל, פלאנצ'ה או להכין במחבת. את סיבוב האפייה הראשון עושים ללא המרינדה, אפייה עם שניהם יחד עלולה לשרוף את הרוטב ולייבש את הבשר.
תבנית: מומלץ לאפות על נייר אפייה או בתבנית חד פעמית. לעיתים המרינדה נדבקת לתבנית למרות נייר האפייה וקצת קשה להסיר אותה.