חובבי הפסטה שביניכם בוודאי שומרים מקום חם בלב לרביולי - כיסוני הבצק המפורסמים והעשירים שממולאים בכל טוב. אבל אלו מכם שרגישים לגלוטן, במקרים רבים מתקשים למצוא פסטה טעימה במחיר שפוי שתשביע את רצונכם להתענג על המאכל הנפלא הזה. המתכון הבא ישים סוף לתופעה הזו ויאפשר לכם להכין בקלות רביולי מיוחד המבוסס על זוקיני או קישוא, תרד, בזיליקום וגבינות ברוטב מרינרה, ללא קמח ועם מעט פחמימות - כזה שגם אלה שלא רגישים לגלוטן ישמחו לאכול. בתיאבון!
מקור תמונה:
tasty.co
רכיבים לרביולי זוקיני ללא גלוטן ברוטב מרינרה:
אופן הכנת רביולי זוקיני ללא גלוטן ברוטב מרינרה:
-
הסירו את קצוות הזוקיני והשתמשו בקולפן כדי ליצור רצועות רחבות על ידי קילופו לאורך. בסיום העבירו את הרצועות לצלחת.
-
הניחו על צלחת נפרדת 2 רצועות זוקיני לרוחב ומעליהן 2 נוספות לאורך (בצורת +).
-
חממו מחבת על להבה בינונית-גבוהה, הוסיפו שמן זית והקפיצו בתוכו את השום למשך 30 שניות עד דקה.
-
הוסיפו תרד, מלח ופלפל שחור לפי הטעם והמשיכו להקפיץ ולערבב במשך 1-2 דקות נוספות, עד להתכווצות העלים.
-
הסירו את המחבת מהאש והניחו לתכולתה להתקרר במשך 10 דקות בטמפרטורת החדר. בינתיים, חממו תנור ל-220 מעלות.
-
בקערה גדולה שימו את התרד והשום, מעל הוסיפו גבינת ריקוטה, בזיליקום, מלח ופלפל וערבבו היטב עד להשתלבות.
-
השתמשו בכף כדי לקחת מעט מן התערובת והניחו במרכז רצועות הזוקיני שסידרתם קודם לכן.
-
קפלו היטב את רצועות הזוקיני מעל המילוי ואז הפכו את הרביולי על צידו השני - כך שקצוות הרצועות יהיו כלפי מטה. חזרו על הפעולה עם שאר הרצועות.
-
שפכו את רוטב המרינרה באופן שווה אל תוך כלי רחב לחימום בתנור או תבנית אפייה ואז ישרו באמצעות גב הכף.
-
הניחו בזהירות את הרביולי אחד ליד השני בתוך רוטב המרינרה וקשטו מעל עם גבינת מוצרלה.
-
הכניסו לאפייה של 15-20 דקות, העבירו לצלחות, קשטו עם בזיליקום - ואכלו בתיאבון!