המטבח הים תיכוני, והאיטלקי בפרט, הוא בעל השפעה גדולה במיוחד על זה הישראלי, ולכן חשבנו שהמתכון הבא יתאים בדיוק לחך של רובכם! הכירו את הפיצה הים-תיכונית, שמשלבת טעמים נפלאים של גבינת פטה, ירקות קלויים והדובדבן שבקצפת - לבבות דקל. בתיאבון!
רכיבים לפיצה ים תיכונית עם לבבות דקל:
אופן הכנת פיצה ים תיכונית עם לבבות דקל:
-
חממו מראש תנור ל-240 מעלות. אם התנור שלכם לא מאפשר זאת, כוונו לעוצמה המרבית.
-
רדדו את בצק הפיצה והתאימו אותו לגודל הרצוי, לאחר מכן הניחו אותו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן.
-
מעל הבצק זילפו 1 כף שמן זית ואורגנו.
-
פזרו את רצועות הפלפל, הבצל והשרי על פני הבצק, והכניסו לאפייה של 10 דקות.
-
הוציאו מהתנור, פזרו מעל הירקות את לבבות הדקל וגבינת הפטה והחזירו בחזרה לאפייה של 8 דקות נוספות, או עד שקצוות הבצק מקבלים גוון חום-זהוב.
-
בסיום זרו מעט מלח, זילפו את שמן הזית הנותר וקשטו במעט פטרוזיליה בשביל הצבע - ואכלו בתאבון!