לארוחת בוקר של יום שבת, מפגש עם המשפחה בערבי חג או פשוט כקינוח פשוט וטעים שמפיץ ריח נפלא בבית, הקוגל הפשוט והקלאסי הוא מנה נפלאה. ניתן להכין אותו בגרסאות רבות, והאהובה ביותר על חיה דר מבלוג האוכל fromhayawithlove היא זו שאימא שלה נהגה להכין ורבים במשפחתה אימצו לאורך השנים. אתם יכולים להכין אותו כשעתיים לפני הארוחה, או לאפות אותו בתנור למשך כל הלילה ולקבל טעם עמוק, עשיר ומתוק במיוחד!
רכיבים למתכון לקוגל ירושלמי:
אופן הכנת המתכון לקוגל ירושלמי:
-
חממו סיר על אש בינונית וצקו לתוכו את השמן עם כוס סוכר. המיסו מבלי לערבב מלבד ערבוב ראשוני קל עד שיתקבל קרמל שחום.
-
במקביל, הרתיחו אטריות בסיר נוסף עם מים למשך כ-5 דקות.
-
כשהקרמל מוכן ועדיין על האש, ניתן להוסיף את האטריות ולערבב עד שלא יהיו גושי סוכר (אל דאגה אם נותרים גושים הם ימסו באפייה). לאחר מכן יש להמשיך ולהוסיף את שאר המצרכים פרט לביצים.
-
בסוף יש להוסיף את הביצים ולערבב.
-
שמנו 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית בגודל 20X30.
-
העבירו את התערובת לתבניות ואפו בתוך תנור על חום של 170 מעלות למשך שעתיים, או אפיית לילה על 80 מעלות (לא פחות מ-10 שעות).