פאי, או תַּמְלִיא בעברית, הוא מאכל פופולרי ברחבי העולם שלאורך השנים הוענקו לו גרסאות מגוונות - האוסטרלים מעדיפים למלא אותו בבשר; הבריטים נהנים לשים בו ירקות ולהגיש לצד צ'יפס כתחליף למנת הדג המפורסמת; ובארה"ב המאכל הזה מוגש כקינוח עם מלית של תפוחי עץ, המוכר בשם "אמריקן פאי" (American Pie). היום החלטנו לפנק אתכם בגרסה שלנו למאפה הנפלא הזה, שהיא דומה במעט לגרסה האמריקאית אך עם "טוויסט" קטן ומעניין. הכירו את המתכון הממכר לפאי תפוחים עם רוטב קרמל מלוח.
רכיבים למתכון לפאי תפוחים עם רוטב קרמל מלוח:
אופן הכנת מתכון לפאי תפוחים עם רוטב קרמל מלוח:
-
חממו מראש תנור אפייה ל-190 מעלות.
-
בקערה גדולה שימו את פרוסות התפוחים, מיץ הלימון, הקמח, הסוכר הלבן, הקינמון ואגוז המוסקט, ונערו היטב את הקערה עד שפרוסות התפוח יהיו מכוסות לגמרי.
-
הניחו את הבצק הפריך הראשון בתוך תבנית פאי בקוטר של כ-23 ס"מ והוסיפו מעליו את פרוסות התפוח המצופות. לאחר מכן, כסו את פרוסות התפוח עם בצק הפאי השני.
-
קצצו באמצעות מספריים או סכין את שאריות הבצק שחורגות מצידי התבנית, והדקו באמצעות החלק הפנימי של כפית את שולי הבצקים עד לאיחודם.
-
צרו 4 חריצים על גבי בצק הפאי כדי להבטיח זרימת אוויר שתמנע ממנו להתנפח והברישו אותו בשכבה של ביצה טרופה.
-
הכניסו את הפאי לתנור למשך 50-60 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב-חום בכל חלקיו. הקפידו לא להוציאו כל עוד ישנם חלקים בעלי גוון "חיוור". לאחר מכן הוציאו את הפאי מהתנור להתקררות בטמפרטורת החדר.
-
בינתיים, במחבת בגודל בינוני שימו את השמנת המתוקה להקצפה, הסוכר החום והדבש. בשלו במשך כ-2 דקות על להבה בינונית עד להתמוססות של הסוכר.
-
הוסיפו לתוך המחבת את החמאה וערבבו היטב. לאחר מכן, הורידו את הלהבה לעוצמה נמוכה והמשיכו לבשל במשך כ-15 דקות עד שהקרמל מקבל מרקם סמיך. הקפידו לערבב מדי פעם.
-
בסיום הבישול אפשרו לרוטב הקרמל להתקרר במשך כ-5 דקות, צקו אותו על גבי בצק הפאי וקשטו באמצעות פתיתי מלח גס. כעת הפאי שלכם מוכן להגשה! חתכו אותו לפרוסות, הגישו על צלחת לצד גלידה או כוס שתייה חמה - והתענגו בתאבון!