כמה אפשר לאכול פסטה עם רוטב עגבניות או שמנת? הגיע הזמן שתגוונו את המנה האיטלקית עם אחת שמגיעה אלינו דווקא משכנתנו סוריה, ואתם תגלו שהיא לא פחות טעימה מהגרסאות שהכרתם עד כה. היא משלבת עדשים, צמחים מרעננים, מיצים מעולים ומרכיב סודי מפתיע במיוחד – פיתה! אמנם ייקח לכם זמן להכין אותה, אבל אתם תראו שהיא שווה כל דקה של מאמץ, אז הכינו לעצמכם פסטה סורית נהדרת.
מקור תמונה:
zenandzaatar
רכיבים למתכון לפסטה עם עדשים ופיתה:
אופן הכנת המתכון לפסטה עם עדשים ופיתה:
-
חממו מראש את התנור ל-205 מעלות.
-
הכניסו את העדשים לסיר עם מים, בשלו על להבה בעוצמה גבוהה-בינונית והביאו לכדי רתיחה. לאחר מכן הורידו את הלהבה לעוצמה בינונית-נמוכה ובשלו למשך 20-30 דקות נוספות, עד שהעדשים מבושלות או בדרגת אל דנטה. שימו לב שגובה פני המים צריך להיות מעל לעדשים, ולכן אם הוא נמוך יותר – הוסיפו ½ כוס מים.
-
חתכו כל אחת מהפיתות לחצי כדי לקבל 4 עיגולים, וחתכו אותם לריבועים קטנים.
-
טבלו את ריבועי הפיתות בקערה עם 1-2 כפיות שמן זית וקמצוץ מלח.
-
רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, והניחו על גביו את ריבועי הפיתה – אתם יכולים לפזר מעליהם מעט מלח. אפו את הריבועים למשך 7-10 דקות, עד לקבלת מרקם פריך.
-
בינתיים שפכו לתוך מחבת את השמן הצמחי ואת מה שנותר משמן הזית. חממו על להבה בעוצמה גבוהה-בינונית והקפיצו על המחבת את חתיכות הבצלים עד להשחמת והתקרמלות קצותיהם, למשך כ-20 דקות.
-
הוסיפו לסיר עם העדשים והמים את הסומאק, עלי הנענע, המלח לפי הטעם והפסטה, והביאו את התערובת לכדי רתיחה על גבי להבה בעוצמה בינונית. בשלו את הפסטה לפי הזמן הנקוב על גבי האריזה, עד לדרגת אל דנטה.
-
יבשו את חתיכות הבצל המקורמלות – שמרו את השמן במחבת. הניחו אותן על גבי צלחת עם מגבת נייר.
-
הוסיפו ½ מכמות חתיכות הבצל לסיר עם הפסטה והעדשים, ושמרו את השאר לקישוט המנה.
-
טגנו את הכוסברה והשום על גבי השמן שנשאר במחבת למשך 2-3 דקות, והוסיפו ½ מכמות התערובת הזו לסיר עם הפסטה והעדשים – גם במקרה הזה שמרו את השאר לקישוט המנה.
-
הוסיפו לסיר את מיצי הלימון והרימון וערבבו מעט.
-
הוציאו את תערובת הפסטה והעדשים לצלחת, וקשטו אותה עם ריבועי הפיתות ומה שנותר מהכוסברה, השום והבצל. אתם יכולים לשפוך עוד קצת מיץ רימון ולפזר מעט סומאק, כמו גם להגיש לימון ליד. שיהיה בתיאבון!