אין אחד שלא מכיר את הפיצה, אך מה בנוגע לפיסלדייר? זהו מתכון צרפתי שמזכיר מאוד את הפיצה האיטלקית, אלא שכאן הדגש הוא פחות על גבינה ועגבניות ויותר על אנשובי. במתכון הבא עם זאת אתם תכירו גרסה מעט יותר "ידידותית" לחיך הישראלי של המאכל הזה, שמשלבת בתוכה פלפלים, ולמעשה האנשובי הוא אופציונלי בלבד אם אינכם אוהבים את טעמו או אם אתם מעדיפים להכין גרסה טבעונית.
רכיבים לפיסלדייר עם פלפל:
אופן הכנת הפיסלדייר עם פלפל:
-
חממו את התנור מראש ל-200 מעלות.
-
הניחו את הבצל, השום והפלפלים על תבנית צלייה, הזליפו עליהם את שמן הזית וצלו למשך 40-45 דקות – ערבבו מדי פעם.
-
כשהבצלים והפלפלים מתרככים, הוסיפו את הזיתים והצלפים.
-
בזמן שהכל נצלה בתנור, הכינו את בצק הפיצה לפי ההוראות שעל האריזה; שטחו אותו כך שיתאים לגודל של תבנית אפייה 40X30 ס"מ, והשאירו את הבצק לתפיחה למשך 10 דקות.
-
העבירו את תערובת הירקות לבצק בעזרת כף ולחצו אותה בעדינות לתוך הבצק. השאירו את הכל בצד למשך 10 דקות, ולאחר מכן פזרו אנשובי על הכל אם בחרתם להשתמש בו.
-
אפו את הבצק למשך 25-30 דקות או עד שהוא מתחיל לתפוח ומתבשל מספיק.
-
זלפו על הכל שמן זית, קשטו עם עשבי תיבול והגישו.
מקור: יערה קופמן