לאחר שתכינו את המתכון הבא תיווכחו לדעת שאפשר להכין פיצה נהדרת באמצעות רכיבים שונים ומגוונים, ועדיין ליהנות מהטעם המוכר ואהוב.
רכיבים לרוטב ואפיית הפיצה:
אופן הכנת הבצק:
-
הכניסו אל תוך כוס מידה מים חמים (בין רותחים לפושרים). הוסיפו את השמרים והסוכר אל תוך המים וערבבו בעדינות עד שיתאחדו, כדקה לערך. הניחו לתערובת לעמוד במשך 5 דקות, עד ששכבה דקה של קצף תכסה את פני השטח. במידה והקצף לא יעלה, כנראה שהשמרים לא טריים, ויש להכין את התערובת עם חבילה חדשה.
-
הכניסו אל תוך קערה גדולה קמח ומלח, וערבבו היטב. צרו פתח קטן באמצע התערובת, ושפכו לתוכו את תערובת השמרים והשמן.
-
לאחר מכן, ערבבו היטב את הקמח באמצעות כף עץ; התחילו לערבב ממרכז הבצק והמשיכו לכיוון צדי הקערה, עד שתתקבל תערובת סמיכה ללא גושים.
-
הניחו את הבצק על משטח מקומח, אבקו את ידיכם ולושו אותו בעדינות. המשיכו בפעולה זו עד לקבלת בצק גמיש, כ-10 דקות לערך.
-
עצבו את הבצק לכדי צורה של כדור והניחו אותו בתוך קערה משומנת היטב. גלגלו את כדור הבצק בתוך הקערה עד שיספוג שמן בכל שטחו. עטפו את הקערה בניילון נצמד והניחו בצד במקום חמים, בכדי לאפשר לבצק לתפוח, במשך 2-1 שעות. לאחר מכן השתמשו באגרופכם ושטחו את הבצק בכדי להעלים את בועות האוויר.
-
שימו לב: הכמות הזו תספיק לפיצה בגודל של 40 ס"מ, תוכלו להשתמש בכמות הבצק הרצויה לכם ולהקפיא את הכמות הנותרת בתוך שקית פלסטיק לתקופה של עד חודש ימים. טרם השימוש יש להניח לבצק להגיע לטמפרטורת החדר.
אופן הכנת הרוטב ואפיית הפיצה:
-
חממו את התנור מראש ל-260 מעלות, לפחות כחצי שעה לפני תחילת האפייה.
-
הניחו את בצק הפיצה על משטח מקומח ואז רדדו אותו על גבי תבנית אפייה שטוחה, לפי הגודל הרצוי.
-
לאחר מכן מירחו את רסק העגבניות והוסיפו עגבניות, זיתים, לבבות ארטישוק וטופו.
-
אפו את הפיצה בתנור עד שתקבל מרקם חום זהוב, כ-15 דקות לערך. לבסוף, פזרו את הבזיליקום על הפיצה, תבלו באמצעות פלפל שחור לפי רצונכם והגישו.
טיפ השף:
תוכלו להחליף את הטופו בגבינה צהובה טבעונית, אותה ניתן להשיג כמעט בכל רשתות המזון.
מקור: עוז ו.