אנשים רבים מפחדים להוסיף מרכיבים עם טעם עז למנות של תינוקות, אך יש הטוענים כי הוספת כמות קטנה של תבלינים חריפים דווקא עוזרת למנוע מהם להפוך לאכלנים בררניים כילדים גדולים יותר. לא נרחיק לכת ונמליץ לכם להוסיף פלפל צ'ילי למחית, אך בהחלט אפשר לבחור במרכיב עם חריפות עדינה ומרעננת הרבה יותר, כזה שסביר להניח שנמצא במטבח של כולם – נענע!
רכיבים למתכון למחית אבוקדו ונענע:
אופן הכנת המתכון למחית אבוקדו ונענע:
-
חתכו את האבוקדו לחצי, הפרידו את חלקיו בתנועה סיבובית והסירו את הגרעין על ידי תקיעת הסכין בו ושליפתו.
-
קלפו את האבוקדו מקליפתו בעזרת כפית והעבירו אותו לקערה.
-
מעכו את האבוקדו לפירה בעזרת מזלג.
-
קצצו את הנענע היטב, הוסיפו אותה לתערובת האבוקדו והאכילו את התינוק.
טיפ השף:
אם התינוק רק עבר לאחרונה לאכול מוצקים, מומלץ לערבל את הכל יחדיו בבלנדר לקבלת מרקם אחיד.
אם תינוקכם קצת גדול יותר, ניתן להגיש לו את המחית עם חתיכות פיתה קלויה שיוכל לטבול בתוכה.