אין סיבה שלא תכירו לילדיכם את מזון העל הקרוי קייל כבר בגיל קטן, כשאפשר להרגיל אותם לאכול אותו יחד עם ירקות ירוקים אחרים, כמו אפונה וקישוא. המנה הזו מושלמת לתקופת המעבר למוצקים, ובעזרת המתכון הבא ניתן להכין כמות די גדולה של מנות, כך שגם אתם תוכלו לטעום וליהנות מן המחית הזו.
רכיבים למתכון למחית קישוא, אפונה וקייל:
אופן הכנת המתכון למחית קישוא, אפונה וקייל:
-
שטפו את הקישוא וחתכו אותו לחתיכות קטנות.
-
שטפו את הקייל והסירו ממנו כל חלק קשיח.
-
הרתיחו מים בסיר, הנמיכו את עוצמת הלהבה, הוסיפו את המרכיבים והביאו את המים שוב לרתיחה.
-
הנמיכו את עוצמת הלהבה שוב ובשלו עד סף רתיחה למשך 6-8 דקות, עד שהקייל מבושל היטב והקישוא רך.
-
סננו את הירקות, הכניסו לבלנדר והפעילו עד לקבלת מרקם של פירה.
טיפ השף:
אפשר להחליף את המרכיבים שבמחית לכל ירק ירוק אחר שמתחשק לכם או שיש ברשותכם, למשל תרד או ברוקולי במקום קייל או שעועית ירוקה במקום אפונה.