כשאנחנו חושבים על אוכל לתינוקות שרק עוברים למוצקים, אנחנו בדרך כלל מדמיינים ירקות, דייסת אורז ולכל היותר מעט בשר, אך מעטים מאוד מציעים לילדיהם להתנסות בסלמון מבין המנות הראשונות שהם מגישים להם. אין שום סיבה לכך, ולמעשה ניתן להגיש לילדים סלמון כבר ברגע שבו הם עוברים למוצקים. הסלמון יספק לתינוק שלכם חומצות שומן אומגה 3, שחשובות להתפתחות המוח, אז אל תוותרו על האפשרות הנהדרת הזו!
רכיבים למתכון למחית סלמון:
אופן הכנת המתכון למחית סלמון:
-
הרתיחו מים בסיר והכניסו אליו את הגזר. הביאו את המים שוב לרתיחה ובשלו על סף רתיחה למשך 20 דקות, עד שהגזר מתרכך.
-
בזמן שהגזר מתבשל, חממו תנור ל-180 מעלות, הניחו את הסלמון בקערה שמתאימה לחימום בתנור, שפכו מעליו את מיץ התפוזים ופזרו מעליו את גבינת הצ'דר.
-
הניחו מכסה על הקערה, אך השאירו מעט מקום פתוח כדי לתת לאוויר לצאת החוצה. בשלו בתנור למשך 20 דקות, כך שניתן יהיה לפורר את הסלמון בקלות עם מזלג.
-
לאחר הבישול בתנור, רסקו את הסלמון עם מזלג ודאגו להסיר היטב את כל העצמות שהיו בו, אם ישנן.
-
סננו את הגזר, העבירו אותו לקערה עם הסלמון, הוסיפו חלב וחמאה ומעכו את הכל יחדיו למחית – מומלץ להשתמש בבלנדר.
טיפ השף:
אם הילד שלכם גדול יותר וכבר עבר למוצקים מזמן, תוכלו לוותר על ערבול של הכל בבלנדר ופשוט ליצור מחית מהגזר עם החלב והחמאה, ולערבב את זה עם חתיכות הסלמון המפורר.