המתכון הבא הוא פינוק של נשנוש וגם מתאים לארוחת ערב קלילה. חובה להצטייד עבורו בלחם טרי, אחרת כדאי לכם לוותר על כל הרעיון! האבוקדו עשיר במגנזיום, אשלגן, סיבים תזונתיים וויטמינים רבים כמו: B-6, C, K1, E... כאשר משלבים אותו עם הלחם הקל מתקבלת ארוחה מזינה ובריאה. שילוב האבוקדו והלימון מעניקים רעננות ותוספת בריאה לכריך הנהדר.
כמה טיפים לפני שנלמד איך מכינים סנדוויץ' אבוקדו טעים:
לחם: כל לחם/לחמניה/פיתה/בגט יתאימו, העיקר שיהיו טריים. אם הלחם אינו טרי לגמרי מומלץ לקלות אותו כמה דקות.
לימון: מומלץ לסחוט לימון טרי ורענן, ופחות להשתמש במיץ לימון תעשייתי; ההבדל בטעם יהיה מורגש.
מלח גס: את המלח הגס אפשר להמיר במלח דק רגיל.
פלפל שחור: אינו רכיב חובה, אך הוא מעשיר את טעם האבוקדו.
להעשרת הטעם: אפשר לפזר מעל אורגנו או פטרוזיליה יבשים.