עוגיות ספקולוס זהו שמן של עוגיות הולנדיות מתובלות ואהובות במיוחד, כדוגמת עוגיות הלוטוס שכולכם ודאי מכירים. מן הפינוק הקטן והמתוק הזה שאפשר לטבול בקפה ולנשנש, ניתן גם להכין - במהירות ובקלות - מאפה אישי מתקתק מוצלח במיוחד, עם חלק חיצוני פריך וחלק פנימי נוזלי כמו לבה, שאין מי שלא ילקק אחריו את השפתיים. אז הכירו את המתכון לעוגות לבה חמאת עוגיות - הקינוח הבא שהולך לכבוש את המטבח שלכם.
רכיבים לעוגות לבה חמאת עוגיות:
אופן הכנת החמאת עוגיות:
-
הניחו במעבד מזון את העוגיות ואת הסוכר החום והחלו לעבד בפולסים עד שמתקבלת תערובת טחונה דק.
-
בזמן שמעבד המזון פועל, שפכו פנימו את השמנת המתוקה, והמשיכו בעיבוד עד לקבלת תערובת חלקה.
-
כעת אמורה להיות לכם תערובת בכמות המספקת לכוס אחת; העבירו אותה לקערה או לכוס והניחו בצד.
אופן הכנת העוגות לבה חמאת עוגיות:
-
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
-
בקערה גדולה, הקציפו באמצעות מיקסר את חלבוני הביצים ואת הביצים במהירות בינונית-גבוהה למשך 5 דקות או עד שהתערובת נהפכת אוורירית.
-
הוסיפו פנימה את הסוכר, תמצית הווניל וחמאת העוגיות שיצרתם קודם לכן, וערבבו עד שהכל הופך לתערובת אחידה.
-
נפו פנימה דרך מסננת את הקמח, וערבבו שוב עד שהכול מתאחד והתערובת הופכת חלקה.
-
שמנו 4 תבניות חרסינה עגולות אישיות (כמו אלו שבסרטון) בספריי שמן נונסטיק ופזרו לתוכן מעט קמח לקימוח. נענעו מעט את התבניות לפיזור אחיד, ונפו החוצה פתיתי קמח עודפים.
-
מקמו את התבניות על תבנית אפייה גדולה וחלקו ביניהן שווה בשווה את תערובת חמאת העוגיות.
-
אפו את העוגות למשך 14-15 דקות, או עד שהקצוות שלהן יציבים, ומרכזן עדיין רוטט מעט.
-
העבירו את התבניות האישיות לקירור על תבנית רשת למשך 5 דקות, ואז בעזרת מגבת הפכו אותן על צלחות הגשה ושחררו מהן את העוגות לצלחות.
-
הניחו מעל כל עוגה כדור גלידת וניל, זלפו מעליה רוטב קרמל, פזרו פירורי עוגיות ספקולוס והגישו. בתיאבון!