פריטטה היא מאכל ביצים מטוגן שמגיע אלינו הישר מהמטבחים האיטלקי והספרדי, ומדוע אנחנו מספרים לכם עליה? כי היום תלמדו להכין גרסה נהדרת שלה! מדובר במתכון נהדר שגם יעניק לכם ויטמין D, בזכות מרכיבים כמו ביצים (87 יב"ל ל-100 גרם), פטריות (7 יב"ל ל-100 גרם), חמאה (60 יב"ל ל-100 גרם), וסוגים שונים של גבינות, שמכילות כמויות משתנות של הוויטמין. אז בחרו באיזו גבינה קשה אתם בוחרים להשתמש, שימו על עצמכם סינר והתענגו על מנה מצוינת ועתירת ויטמינים!
רכיבים למתכון לפריטטת גבינות:
אופן הכנת המתכון לפריטטת גבינות:
-
חממו 1 כף מהחמאה על מחבת טיגון עמוקה ובינונית, וטגנו את הבצל הסגול למשך כ-5 דקות תוך ערבוב לסירוגין.
-
בזמן שהבצל על האש, הוסיפו למחבת את הכף השנייה של החמאה, יחד עם השום, הפטריות, והטימין, ותבלו עם המלח והפלפל השחור. טגנו אותם על אש גבוהה למשך כ-5 דקות, בעודכם ממשיכים לערבב לסירוגין. ודאו שהפטריות ישחררו את כל הנוזל שלהן.
-
הוסיפו את האפונה, עלי התרד ושבבי הצ'ילי, וערבבו לדקה נוספת.
-
בינתיים חממו את התנור על תכנית של גריל עליון ב-180 מעלות.
-
ערבבו בקערה את הביצים עם מעט מלח ופלפל שחור, ושפכו את התערובת לתוך המחבת.
-
כסו את המחבת ובשלו על אש נמוכה למשך 5-8 דקות, עד שהבסיס של הפריטטה מוכן.
-
הסירו את המכסה של המחבת ופזרו את הגבינה המגוררת מעל התערובת.
-
העבירו את המחבת לתנור, ואפו את הפריטטה עד שהגבינה מזהיבה – בערך 3-5 דקות.
-
כדי לבדוק האם הפריטטה מוכנה, נעצו סכין או קיסם במרכזה – אם הם נכנסים בקלות ויוצאים ללא שאריות של ביצים, כנראה שהגיע הזמן לכבות את התנור.
-
הניחו לפריטטה להתקרר במשך כ-5 דקות, ואז שחררו את הקצוות שלה בעזרת מרית.
-
הגישו לשולחן ושיהיה בתיאבון!