בדרך כלל מכינים קלצונה בתנור, כמו פיצה, אולם במתכון הבא אתם תגלו דרך חדשה ומפתיעה להכין אותו, שאולי תזכיר לכם קצת הסמבוסק המוכר. מדובר למעשה במאכל רחוב שמגיע מנאפולי ששמו פנזרוטי, ועל אף שמדובר במנה שמטגנים בשמן עמוק, מותר פעם בכמה זמן לחטוא במאכל משמין שכזה. רק היזהרו – זה ממש טעים, אז נסו שלא להתמכר!
אופן הכנת הפנזרוטי:
-
פזרו את השמרים בתוך כוס מדידה עם מים חמימים והניחו בצד למשך 5 דקות.
-
העבירו לקערה 3 כוסות קמח (375 גרם), גבינת פרמזן, אבקת אפייה, מלח וסוכר, וערבבו עד שכל הרכיבים מתאחדים.
-
הוסיפו 2 כפות שמן זית וערבבו עד שהשמן משתלב היטב בתערובת.
-
שפכו את השמרים עם המים על תערובת הקמח וערבבו עד שמתקבל בצק.
-
השתמשו בשאר הקמח כדי לקמח משטח עבודה והניחו עליו את הבצק. לושו אותו למשך 10 דקות, עד שהבצק מתגבש לצורת כדור.
-
שפכו כף אחת של שמן זית לתוך קערה, הברישו אותו על התחתית והדפנות, והניחו בה את הבצק. כסו את הקערה ותנו לבצק לתפוח למשך שעה במקום חמים, עד שהוא מכפיל את גודלו.
-
לאחר שעה, הפכו את הקערה על משטח מקומח ואפשרו לבצק ליפול ממנה. חתכו את הבצק לחתיכות בגודל 5 ס"מ וצרו מכל אחת כדור.
-
הפכו כל כדור בצק לעיגול בעובי 1 ס"מ ובקוטר של כ-12 ס"מ. ודאו שהבצק במרכז העיגול לא דק מדי.
-
העבירו כף אחת של רוטב עגבניות למרכז הבצק.
-
פזרו על הרוטב 2 כפות מוצרלה ו-1 כף בזיליקום, ותבלו במלח.
-
קפלו את הבצק על המילוי ואטמו אותו – צבטו את הקצוות של הבצק וקפלו אותן מעט מעלה. חזרו על כך עם כל חתיכות הבצק.
-
חממו 5 ס"מ של שמן במחבת עמוק לחום של 185 מעלות.
-
טגנו בכל פעם 2 פנזרוטי יחדיו למשך 3 דקות מכל צד.
-
לאחר הטיגון ספגו את השמן הנותר על הפנזרוטי בעזרת מגבת נייר, והניחו על צלחת עם מגבת נייר עליה.
-
העבירו לקערה קטנה את שאר רוטב העגבניות שנותר לכם, בזקו עליו פטרוזיליה והגישו לצד הפנזרוטי.