היופי והיתרון הגדול של פריטטה הוא שאפשר לשלב בה כמעט כל מרכיב שניתן להעלות על הדעת והתוצאה עדיין תהיה תענוג לעין ולפה. במתכון הבא הטעם העשיר של הפטריות והגבינה משתלב בצורה נהדרת עם הרעננות של האפונה והטימין.
אופן הכנת הפריטטה פטריות:
-
הכניסו תבנית צלייה לתנור וחממו אותה מראש. דאגו למקם אותה בשלב השני מלמעלה.
-
בקערה בינונית טרפו את הביצים, והוסיפו חלב, ½ כף מלח, מעט פלפל שחור, אגוז מוסקט ופלפל חריף.
-
המיסו את החמאה בתוך מחבת גדולה המותאמת לתנור על להבה בינונית גבוהה ואז הוסיפו את תפוחי האדמה. בשלו אותם עד שהם מתרככים, בערך 3 דקות.
-
הוסיפו למחבת את הבצלים, הפטריות, השום והטימין ובשלו במשך כ-4 דקות עד שהפטריות מתייבשות. הוסיפו את האפונה ובשלו למשך 2-3 דקות נוספות.
-
בשלב הזה אפשר לטעם את התערובות ולתקן את התיבול במידת הצורך. לאחר מכן, יישרו את התערובת לכדי משטח אחיד, ופזרו מעליה את הגבינה.
-
העבירו את הביצים למחבת והנמיכו את הלהבה לאש חלשה. כסו את המחבת וטגנו למשך 2 דקות.
-
כעת יש להסיר את המכסה ולהעביר את המחבת לצלייה בתנור, לבישול של 4-5 דקות. אתם תדעו שהפריטטה מוכנה כאשר תלחצו על מרכזה והוא יהיה קשיח.
-
הוציאו את הפריטטה מהתנור ותנו לה כמה דקות להתקרר ולשחרר מעט אדים, הגישו את המנה חמה או בטמפרטורת החדר.
מקור: רחלי קורץ