ביפן הרחוקה למשקה המאצ'ה – תה ירוק טחון דק – יש מקום של כבוד, והוא אחד מן המשקאות האהודים ביותר במדינת האי הזו. במטבח היפני משתמשים באבקת המאצ'ה הבריאה לא רק להכנת התה המסורתי, אלא גם לבישול ואפייה; כעת תזכו להכיר מתכון נהדר לקינוח מענג של עוגיות שוקולד צ'יפס, המכילות בתוכן גם את טעמי המאצ'ה הנפלאים, כך שכבר בביס הראשון בהן תוכלו לחוש ביפן מבלי לקום מהכיסא.
מקור תמונה:
tam&tea
רכיבים לעוגיות שוקולד צ'יפס-מאצ'ה:
אופן הכנת העוגיות שוקולד צ'יפס-מאצ'ה:
-
חממו מראש תנור לחום של 165 מעלות. הכינו תבנית אפייה, הניחו עליה נייר אפייה ושמנו אותה מעט.
-
הכניסו את הקמח, את אבקת המאצ'ה, הסודה לשתיה והמלח לתוך קערה אחת.
-
לתוך קערה אחרת הכניסו את הסוכר החום והלבן ואת החמאה, וערבבו הכל בעזרת מיקסר אלקטרוני עד לקבלת תערובת. הכניסו פנימה את תמצית הווניל, הביצה וחלמון הביצה וערבבו עד לקבלת תערובת חלקה, קרמית ואוורירית.
-
חברו יחד, בקערה אחת, את תערובת הקמח עם תערובת החמאה וערבבו עם המיקסר עד לקבלת בצק. הכניסו פנימה את השוקולד צ'יפס הלבן בעזרת כף עץ.
-
בעזרת כפית החלו לחרוץ חתיכות עגולות מן הבצק והניחו אותן על תבנית האפייה המשומנת, במרחק של 5-8 ס"מ זו מזו.
-
אפו את התבנית עם העוגיות בתנור למשך 8-10 דקות או עד שקצוות העוגיות מתחילות להשחים קלות. בסיום האפייה, תנו לעוגיות להצטנן על התבנית למשך 3 דקות, העבירו אותן למגש ותנו להן להתקרר לחלוטין – והגישו. בתיאבון!