header

מתכון לפיצה תאנים וגבינת עיזים

תאנים הן אחד מסוגי הפירות הטעימים והמיוחדים ביותר שיש, והן גדלות גם כאן בארצנו הקטנה. לרוב, אנו מכירים אותן כחלק מחג הט"ו בשבט, אבל למעשה בעונת הקיץ הן מבשילות ומקבלות טעם פשוט נהדר. לכן, כאשר ישנו מתכון קיצי וטעים המשלב תאנים, מומלץ להכיר אותו ולהכינו לארוחת הערב הגדולה הבאה שלכם. אז אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הפשוט לפיצה תאנים וגבינת עיזים!

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפיצה תאנים וגבינת עיזים מקור תמונה: bonappetit
רכיבים לפיצה תאנים וגבינת עזים:
שמן זית - ½2 כפות (מחולקות)
בצלצל שאלוט - 1 כף (קצוץ)
תאנים - 1 כוס (מיובשות, ללא גבעולים, חתוכות לרבעים)
יין מרסלה - ½ כוס (ניתן להחליף ביין אדום אחר)
רוזמרין - 1 כף (טרי, טחון)
מים - 2 כוסות (מחולקות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קמח - ½1 כוסות
קמח לחם - ½1 כוסות
גבינת עיזים - 240 גרם (טרייה, לבחירתכם)
עלי רוקט - 2 כוסות
אגס - 1 (מגולען, פרוס דק)
אופן הכנת הפיצה תאנים וגבינת עזים:
  1. חממו ½ כף שמן בסיר קטן מעל לאש בינונית, הוסיפו בצלצל שאלוט וערבבו כל כמה זמן במשך כ-5 דקות.
  2. הוסיפו אל הסיר תאנים, יין ורוזמרין, הגבירו את עוצמת האש והביאו את תכולת הסיר לכדי רתיחה.
  3. הוסיפו כוס מים, הנמיכו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה, בשלו את תכולת הסיר תוך ערבוב מתמיד במשך 20 דקות ותבלו במלח ופלפל – אם התערובת מסמיכה מהר, יש להוסיף מעט מים.
  4. ערבבו במעבד מזון קמח, קמח לחם, ½1 כפות שמן זית, 1 כפית מלח וכוס מים עד לקבלת בצק.
  5. חלקו את הבצק ל-4 חתיכות, עטפו כל אחת מהן בניילון נצמד והניחו בצד למשך 2-3 שעות.
  6. חממו תנור ל-230 מעלות, ובזמן זה שטחו בעזרת מערוך את חתיכות הבצק מעל משטח מקומח עד לקבלת העובי הרצוי וקוטר של כ-10 סנטימטרים.
  7. הניחו את חתיכות הבצק בתבנית עם נייר אפייה ואפו אותן באופן חלקי במשך 4 דקות.
  8. הוציאו את התבנית מהתנור, מרחו 3-4 כפות מתערובת התאנים על כל חתיכת בצק, פוררו כ-60 גרם גבינת עזים מעל כל אחת והחזירו אותן אל התנור למשך 4-5 דקות נוספות, או עד לקבלת שוליים קשים מעט.
  9. בזמן זה, ערבבו בקערה עלי רוקט, אגס ואת שמן הזית שנותר. הוציאו את הפיצות מהתנור, פזרו מעל כל אחת מהן מעט מסלט העלים והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.