בחודשי הקיץ החמים, רובנו אוהבים להכין מאכלים קלילים, טעימים ומפתיעים לאהובים שלנו. אחת המנות היותר מוכרות בארץ שעונה על ההגדרות הללו היא עלי גפן ממולאים. רובכם ודאי מכירים אותה בגרסתה הידועה הכוללת עלים ממולאי אורז, אבל מתכון כזה לעלי גפן, כפי שתראו עכשיו, וודאי טרם טעמתם. אנחנו מזמינים אתכם להכיר את המתכון הפשוט לעלי גפן ממולאים בגבינות עיזים על מצע של עגבניות וזיתים שחורים.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לעלי גפן ממולאים בגבינת עיזים:
אופן הכנת העלי גפן ממולאים בגבינת עיזים:
-
ערבבו בקערה קטנה, חצי כוס שמן זית, פלפל שחור וטימין.
-
פרסו את עלי הגפן כך שהצד של ה"וורידים" יפנה כלפי מעלה.
-
פרסו את גליל גבינת העיזים ל-12 פרוסות, טבלו כל פרוסה בקערית השמן עם התבלינים, והניחו אותן אחת אחר השנייה במרכז כל עלה גפן.
-
קפלו את צידיו של כל עלה מעל פרוסת הגבינה המונחת בו, כך שהיא תהיה מכוסה לגמרי מכל הכיוונים.
-
סדרו את עלי הגפן על מגש כך שהקפלים פונים כלפי מטה, מרחו אותם קלות בשמן-טימין שנותר לכם, כסו את המגש והניחו במקרר למשך לפחות שעה.
-
חממו מנגל או מחבת פסים לחום בינוני-גבוה.
-
ערבבו בקערית קטנה שמן זית כתית, חומץ וחרדל עד לקבלת תערובת אחידה ותבלו במלח ופלפל שחור לפי טעמכם.
-
פזרו את פרוסות העגבנייה על מגש, זלפו מעט מתערובת החרדל עליהן ופזרו מעליהן מעט מהזיתים הקצוצים.
-
הניחו את עלי הגפן על כלי הבישול כך שצד הקפלים פונה למטה ובשלו אותם עד שהגבינה מתרככת והעלים מתחילים מעט להשחיר – כ-2 דקות לכל צד.
-
הסירו את עלי הגפן מהאש והניחו אותם בצורה מפוזרת על העגבניות, פזרו את הזיתים הנותרים, זלפו את הרוטב הנותר והגישו אל השולחן.