אפשר לומר בביטחון מלא שרק בודדים לא אוהבים פסטות על כל סוגיהן, זאת בשל הטעם הממכר, הפשטות שבהכנה ואפשרויות הגיוון הבלתי נגמרות בטעמים, בתוספות וברטבים שאנו מעניקים להן. אפשרות גיוון טעימה, מיוחדת וקיצית שכזו תוכלו למצוא במתכון הבא – מתכון לפסטה ברוטב אנשובי, טונה ועגבניות.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לפסטה עם אנשובי וטונה:
אופן הכנת הפסטה עם אנשובי וטונה:
-
חממו 4 כפות שמן במחבת גדולה מעל לאש בינונית והוסיפו אנשובי ושום פרוס, ערבבו מדי פעם עד להתרככות האנשובי, כ-6-8 דקות.
-
הוסיפו שבבי צ'ילי ופפריקה מעושנת, וערבבו קלות למשך כחצי דקה.
-
הוסיפו עגבניות, מעכו אותן בעזרת כף עץ עד שלא ישארו חתיכות גדולות כלל.
-
הביאו את תכולת המחבת לרתיחה ובשלו תוך ערבוב מדי פעם עד לקבלת רוטב סמיך מאוד, כ-20-25 דקות.
-
הוסיפו מעט מים והנמיכו את עוצמת האש ככל הניתן.
-
בזמן זה, הניחו את עלי הכרוב בקערה עם מים חמים ומלח ותנו להם לספוג את הנוזלים, כ-20 שניות.
-
העבירו את עלי הכרוב בעזרת מלקחיים לקערה עם מי קרח, הניחו להם להתקרר, סננו וסחטו אותם, והניחו בצד.
-
ערבבו את הלחם במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים ככל הניתן.
-
חממו מחבת מעל אש בינונית, הוסיפו את שמן הזית הנותר יחד עם פירורי הלחם ותבלו במלח.
-
ערבבו את תכולת המחבת והמשיכו לבשל עד לקבלת גוון זהוב, כ-6-8 דקות, הוסיפו שום כתוש, ערבבו והעבירו לקערה קטנה, הוסיפו פטרוזיליה וערבבו היטב.
-
בשלו את הפסטה לרמת מוכנת אל-דנטה, העבירו אותה באמצעות מלקחיים למחבת עם הרוטב ואז הוסיפו את עלי הכרוב והטונה.
-
ערבבו היטב את תכולת המחבת עד שהפסטה תהיה מכוסה היטב בכל הרוטב, חממו מעט במידת הצורך, העבירו לצלחות הגשה ופזרו מעל כל צלחת מעט פירורי לחם.