header

מתכון לקציצות במיה מקמח תירס

צמח הבמיה נפוץ בעיקר בחודשי הקיץ והציבור הרחב חצוי בדעותיו לגבי הטעם שלו, כאשר חלק טוענים שהוא לא טעים בעליל והחלק השני לא יכול להפסיק לאכול ממנו. נכון, לצמח הבמיה יש יתרונות בריאותיים רבים, אבל אם לא יודעים איך להכינו, אלו הטועמים ממנו עלולים לוותר עליו במהרה. לכן חשוב שתלמדו להנגיש אותו לשולחן כך שכל הסועדים, קטנים וגדולים כאחד, יוכלו ליהנות ממנו ומטעמו הממכר, ואת זה תוכלו לעשות בעזרת המתכון הבא לקציצות במיה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לקציצות במיה מקמח תירס מקור תמונה: runningtothekitchen
רכיבים לקציצות במיה:
במיה - ½1 כוסות (פרוס לעיגולים)
פלפל חלפיניו - 1 (קצוץ דק)
פלפל אדום - ½ כוס (קצוץ)
שן שום - 1 (כתושה)
קמח תירס - 1 כוס
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - ½ כפית + קורט לתיבול
ביצה - 1
מים - ½ כוס
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן קנולה - ½ כוס (לטיגון)
יוגורט - ½ כוס
לימון - 1 (סחוט טרי)
כוסברה - 2 כפות (קצוצה)
אופן הכנת הקציצות במיה:
  1. ערבבו בקערה גדולה קמח תירס, אבקת אפייה ו-½ כפית מלח.
  2. ערבבו בקערה נפרדת ביצה ומים.
  3. שלבו את שתי התערובות יחדיו וערבבו קלות בעזרת מרית.
  4. הוסיפו אל הקערה במיה, פלפל חלפיניו, פלפל אדום ושום, ותבלו בפלפל שחור ומלח לפי הטעם. ערבבו יחדיו עד לקבלת מרקם אחיד.
  5. חממו את השמן במחבת גדולה מעל לאש בינונית-גבוהה.
  6. צרו מתערובת הרכיבים קציצות בעזרת ידיכם וטגנו אותן במשך כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון חום-זהוב.
  7. העבירו את הקציצות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  8. בקערית קטנה, ערבבו את היוגורט, מיץ הלימון והכוסברה והגישו אל השולחן לצד הקציצות שהכנתם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.