צמח הבמיה נפוץ בעיקר בחודשי הקיץ והציבור הרחב חצוי בדעותיו לגבי הטעם שלו, כאשר חלק טוענים שהוא לא טעים בעליל והחלק השני לא יכול להפסיק לאכול ממנו. נכון, לצמח הבמיה יש יתרונות בריאותיים רבים, אבל אם לא יודעים איך להכינו, אלו הטועמים ממנו עלולים לוותר עליו במהרה. לכן חשוב שתלמדו להנגיש אותו לשולחן כך שכל הסועדים, קטנים וגדולים כאחד, יוכלו ליהנות ממנו ומטעמו הממכר, ואת זה תוכלו לעשות בעזרת המתכון הבא לקציצות במיה.
רכיבים לקציצות במיה:
מלח - ½ כפית + קורט לתיבול
אופן הכנת הקציצות במיה:
-
ערבבו בקערה גדולה קמח תירס, אבקת אפייה ו-½ כפית מלח.
-
ערבבו בקערה נפרדת ביצה ומים.
-
שלבו את שתי התערובות יחדיו וערבבו קלות בעזרת מרית.
-
הוסיפו אל הקערה במיה, פלפל חלפיניו, פלפל אדום ושום, ותבלו בפלפל שחור ומלח לפי הטעם. ערבבו יחדיו עד לקבלת מרקם אחיד.
-
חממו את השמן במחבת גדולה מעל לאש בינונית-גבוהה.
-
צרו מתערובת הרכיבים קציצות בעזרת ידיכם וטגנו אותן במשך כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון חום-זהוב.
-
העבירו את הקציצות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
בקערית קטנה, ערבבו את היוגורט, מיץ הלימון והכוסברה והגישו אל השולחן לצד הקציצות שהכנתם.