header

מתכון למאפינס פיצה יוונית

אם כבר שבעתם ממתכוני מאפינס מתוקים עם פירות ואגוזים, כדאי לכם להכיר את מתכון המאפינס פיצה שמשגע את הרשת. רק 10 דקות עבודה ותוכלו להנות מפיצה במנה אישית שלא יפסיקו לדבר עליה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפינס פיצה יוונית מקור תמונה: springlane
רכיבים למאפינס פיצה:
שמן זית - 2 כפות
בצל - ⅔ כוס (קצוץ)
פלפל אדום - ⅔ כוס (קצוץ דק)
קמח - ⅓ כוס
אבקת אפייה - 2 כפיות
אורגנו - ½1 כפיות (טרי קצוץ, או ½ כפית אורגנו יבש)
סוכר - 1 כפית
אבקת שום - ¼ כפית
מלח - ¼ כפית
חלב - ⅓ כוס (דל שומן)
גבינת פטה - ⅓ כוס (מגורדת)
ביצה - 1 (גדולה)
רסק עגבניות - 2 כפות
זיתים - 2 כפות (קצוצים קלמטה)
אופן הכנת המאפינס פיצה:
  1. חממו שמן במחבת גדולה, על אש בינונית.
  2. הוסיפו את הבצל והפלפל ובשלו אגב בחישה לעיתים קרובות, עד שהבצל מתרכך (כ-5 דקות).
  3. העבירו לקערה גדולה והניחו לבצל ולפלפל להצטנן כ-10 דקות.
  4. חממו תנור ל-200 מעלות. שמנו 2 תבניות אפייה עם 12 כוסות.
  5. ערבבו בקערה גדולה קמח מחיטה מלאה, קמח, אבקת אפייה, אורגנו, סוכר, אבקת שום ומלח.
  6. הוסיפו לתערובת הבצל והפלפל חלב דל שומן, גבינת פטה, ביצה, רסק עגבניות, זיתים ומערבבים היטב.
  7. הוסיפו את החומרים היבשים לחומרים הרטובים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מלאו ⅔ מהכוסות בתבנית האפייה. הכניסו לתנור ואפו עד להזהבה, במשך 13 עד 15 דקות.
  9. הניחו למאפינס להתקרר בתבנית כ-5 דקות, הוציאו מהתבנית והגישו חם או בטמפרטורת החדר.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.