מתכון למאפינס מתובלים, טעימים ומיוחדים המכילים הפתעה מדליקה - ביצה טעימה עם חלמון שזולג על השפתיים. מתכון למנה ראשונה נהדרת לכל המשפחה, לארוחות חגיגיות ולאורחים מיוחדים.
אופן הכנת המאפינס:
-
חממו מראש תנור לחום של 200° מעלות.
-
הרתיחו 12 כוסות מים, הוסיפו להן כפית מלח אחת והכניסו לתוכם רק 6 מהביצים. בשלו את הביצים במשך ½4 דקות.
-
בזמן שהביצים מתבשלות, הכינו קערה עם מי קרח. עם סיום בישול הביצים, הכניסו אותן מיד למי הקרח.
-
השלב הבא מצריך עדינות רבה, כיוון שהביצים עדיין רכות מבפנים. סדקו בעדינות את שני הקצוות של כל ביצה וקלפו אותה תחת זרם של מים פושרים. שימו לב שאתם לא פוצעים את חלבון הביצה בזמן הקילוף. ייבשו את הביצים בעדינות עם מגבת נייר והניחו אותן בצד.
-
חממו את שמן הזית במחבת קטנה, הוסיפו לו את הבצל וטגנו עד להשחמה קלה. הקפיצו את הבצל עם מעט מלח והסירו מהאש.
-
ערבבו בקערה גדולה את הקמח, כפית מלח, הפלפל השחור, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
-
בסיר קטן חממו את החמאה עד להמסה מלאה. הוסיפו את הריוויון וערבבו.
-
טרפו את 2 הביצים הנותרות בקערה קטנה והוסיפו להן את תערובת החמאה והריוויון.
-
העבירו את התערובת הנוזלית אל תערובת הקמח וערבבו מעט.
-
הוסיפו לתערובת את הבצל המושחם, את הטימין ואת הגבינות וקפלו הכל פנימה. שמרו מעט מהגבינות בצד, לציפוי.
-
שמנו תבנית מאפינס, חלקו את תערובת המאפינס ל-6 תאים, הכניסו בעדינות ביצה לכל תא וזלפו עוד תערובת מאפינס מעל כל ביצה כדי ליצור את ראש המאפין.
-
כסו כל מאפין עם מעט גבינה ואפו במשך 17 דקות בתנור. באמצע האפייה סובבו את תבנית המאפינס.
-
הקרום אמור להיות יציב וזהוב עם סיום האפייה. הניחו למאפינס להתקרר מעט ובתיאבון!
מקור: אורנה לוין