header

מתכון למרק גזר וטחינה

מרקים לרוב מוגשים בעונת החורף, אבל המרק הבא שאתם הולכים להכיר יגרום לכם להתמכר אליו קשות, כך שתכינו אותו לאורך כל ימות השנה. אנחנו מדברים על מרק גזר וטחינה – שילוב מיוחד שהופך את המרק לקליל, פשוט להכנה וטעים מאוד. יתרה מזאת, אתם לא תצטרכו לעבוד קשה מדי, שכן הוראות ההכנה כה פשוטות כך שגם ילדיכם יכולים לעזור לכם בתהליך ההכנה.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון למרק גזר וטחינה מקור תמונה: cookinglight
רכיבים למרק גזר וטחינה:
שמן זית - 1 כף
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
מלח - ½ כפית
כורכום - ¼ כפית
שיני שום - 2 (קצוצות)
גזר - 450 גרם (קלופים וקצוצים)
ציר ירקות - 3 כוסות (ללא מלח, מתכון לציר ירקות)
פיסטוקים - 6 כפות (לא מלוחים, קצוצים גס)
עלי אורגנו - 2 כפיות (טריים)
אופן הכנת המרק גזר וטחינה:
  1. חממו שמן בסיר יצוק מעל אש בינונית-גבוהה.
  2. הוסיפו בצל וערבבו כחמש דקות, עד שהבצל מקבל גוון שקוף.
  3. הוסיפו פנימה מלח, פפריקה, כורכום ושום וערבבו יחדיו כדקה.
  4. הוסיפו את הגזרים ובשלו כדקה נוספת.
  5. הוסיפו ציר מרק, הביאו לרתיחה והנמיכו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה.
  6. כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות או עד שהגזרים רכים מאוד.
  7. שפכו את תכולת הסיר יחד עם 3 כפות טחינה לתוך בלנדר והסירו את המכסה הקטן כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה.
  8. כסו מעט בעזרת מגבת מטבח נקייה את הבלנדר כדי למנוע השפרצות וערבבו בזהירות עד לקבלת תערובת חלקה.
  9. חלקו את התערובת ל-4 קערות הגשה, זלפו 2 כפות רוטב טחינה מעל כל קערה יחד עם ½1 כפות פיסטוקים ו-½ כפית עלי אורגנו והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.