מרקים לרוב מוגשים בעונת החורף, אבל המרק הבא שאתם הולכים להכיר יגרום לכם להתמכר אליו קשות, כך שתכינו אותו לאורך כל ימות השנה. אנחנו מדברים על מרק גזר וטחינה – שילוב מיוחד שהופך את המרק לקליל, פשוט להכנה וטעים מאוד. יתרה מזאת, אתם לא תצטרכו לעבוד קשה מדי, שכן הוראות ההכנה כה פשוטות כך שגם ילדיכם יכולים לעזור לכם בתהליך ההכנה.
מקור תמונה:
cookinglight
אופן הכנת המרק גזר וטחינה:
-
חממו שמן בסיר יצוק מעל אש בינונית-גבוהה.
-
הוסיפו בצל וערבבו כחמש דקות, עד שהבצל מקבל גוון שקוף.
-
הוסיפו פנימה מלח, פפריקה, כורכום ושום וערבבו יחדיו כדקה.
-
הוסיפו את הגזרים ובשלו כדקה נוספת.
-
הוסיפו ציר מרק, הביאו לרתיחה והנמיכו את עוצמת האש לבינונית-נמוכה.
-
כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות או עד שהגזרים רכים מאוד.
-
שפכו את תכולת הסיר יחד עם 3 כפות טחינה לתוך בלנדר והסירו את המכסה הקטן כדי לאפשר לאדים לצאת החוצה.
-
כסו מעט בעזרת מגבת מטבח נקייה את הבלנדר כדי למנוע השפרצות וערבבו בזהירות עד לקבלת תערובת חלקה.
-
חלקו את התערובת ל-4 קערות הגשה, זלפו 2 כפות רוטב טחינה מעל כל קערה יחד עם ½1 כפות פיסטוקים ו-½ כפית עלי אורגנו והגישו אל השולחן.