מעטים האנשים שלא אוהבים להתענג על קציצת המבורגר עסיסית, אבל לצמחונים ולטבעונים שבינינו ההרגשה נדירה. אז גם בשביל אותם אנשים וגם לחובבי הבשר קיימת חלופה טעימה ומזינה לא פחות – המבורגר עדשים וטחינה. אתם מוזמנים להכיר את המתכון הפשוט להכנה למנה חלומית ומיוחדת שטעמה הממכר יגרום לכם לשכוח את טעם הבשר ולהתענג על הקציצה הבריאה והמזינה הזו.
מקור תמונה:
cookinglight
רכיבים להמבורגר עדשים וטחינה:
אופן הכנת ההמבורגר עדשים וטחינה:
-
הניחו בקערה קטנה כרוב, ½ כפית מלח וחומץ והניחו בצד למשך 20 דקות. לאחר מכן נקזו את הנוזלים והוסיפו זרעי שומשום.
-
חממו כפית שמן זית במחבת מעל אש בינונית-גבוהה והוסיפו את הבצל, ערבבו כ-3 דקות והסירו מהאש.
-
הניחו במעבד מזון ¼ כפית מלח, 2 כפות טחינה, כמון, פלפל שחור, ועדשים וטחנו היטב עד לקבלת תערובת קצוצה.
-
הניחו בקערה את הבצל המטוגן, תערובת העדשים, גזר וכוסברה, ערבבו היטב וחלקו את התערובת ל-4 קציצות.
-
חממו את שמן הזית הנותר במחבת מעל אש בינונית-גבוהה, הוסיפו את הקציצות וטגנו אותן כ-4 דקות מכל צד.
-
ערבבו בקערה קטנה את הטחינה שנותרה, יוגורט, מיץ לימון ושום. הוסיפו מים, כפית אחת בכל פעם עד שהרוטב מגיע למרקם הרצוי.
-
חצו את הלחמניות ומרחו על כל חצי את תערובת הטחינה, הניחו קציצה ומעל פזרו מהכרוב הכבוש, סגרו את הלחמנייה והגישו אל השולחן.