header

מתכון להמבורגר עדשים וטחינה עם כרוב אדום

מעטים האנשים שלא אוהבים להתענג על קציצת המבורגר עסיסית, אבל לצמחונים ולטבעונים שבינינו ההרגשה נדירה. אז גם בשביל אותם אנשים וגם לחובבי הבשר קיימת חלופה טעימה ומזינה לא פחות – המבורגר עדשים וטחינה. אתם מוזמנים להכיר את המתכון הפשוט להכנה למנה חלומית ומיוחדת שטעמה הממכר יגרום לכם לשכוח את טעם הבשר ולהתענג על הקציצה הבריאה והמזינה הזו.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון להמבורגר עדשים וטחינה עם כרוב אדום מקור תמונה: cookinglight
רכיבים להמבורגר עדשים וטחינה:
כרוב אדום - 2 כוסות (קצוץ דק)
מלח - ¾ כפית (מחולקת)
זרעי שומשום - 1 כפית
שמן זית - 4 כפיות (מחולקות)
בצל - ½ כוס (קצוץ דק)
כמון - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית
עדשים - 230 גרם (מבושלות)
גזר - ½ כוס (מגורד)
כוסברה - ¼ כוס (טרייה, קצוצה)
יוגורט - 3 כפות (דל שומן)
מיץ לימון - 2 כפיות (סחוט טרי)
שן שום - ½ (כתושה)
מים - 2 כפיות
אופן הכנת ההמבורגר עדשים וטחינה:
  1. הניחו בקערה קטנה כרוב, ½ כפית מלח וחומץ והניחו בצד למשך 20 דקות. לאחר מכן נקזו את הנוזלים והוסיפו זרעי שומשום.
  2. חממו כפית שמן זית במחבת מעל אש בינונית-גבוהה והוסיפו את הבצל, ערבבו כ-3 דקות והסירו מהאש.
  3. הניחו במעבד מזון ¼ כפית מלח, 2 כפות טחינה, כמון, פלפל שחור, ועדשים וטחנו היטב עד לקבלת תערובת קצוצה.
  4. הניחו בקערה את הבצל המטוגן, תערובת העדשים, גזר וכוסברה, ערבבו היטב וחלקו את התערובת ל-4 קציצות.
  5. חממו את שמן הזית הנותר במחבת מעל אש בינונית-גבוהה, הוסיפו את הקציצות וטגנו אותן כ-4 דקות מכל צד.
  6. ערבבו בקערה קטנה את הטחינה שנותרה, יוגורט, מיץ לימון ושום. הוסיפו מים, כפית אחת בכל פעם עד שהרוטב מגיע למרקם הרצוי.
  7. חצו את הלחמניות ומרחו על כל חצי את תערובת הטחינה, הניחו קציצה ומעל פזרו מהכרוב הכבוש, סגרו את הלחמנייה והגישו אל השולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
המשך עם: Google
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.