בחודשי הקיץ החמים רובנו נהנים מכוס משקה קר ולרוב בוחרים בשייקים על בסיס פירות טעימים במיוחד. כעת, תזכו להכיר שייק קייצי שכזה, אבל עם שינוי מרענן בעזרת מרכיב שלבטח חלקכם צורכים ביומיום. אנחנו כמובן מדברים על טחינה, ובמתכון הבא היא משחקת תפקיד חשוב בלגרום למשקה התותים הזה לקבל מרקם סמיך ביותר.
מקור תמונה:
bonappetit
רכיבים לשייק תותים קלויים וטחינה:
אופן הכנת השייק תותים קלויים וטחינה:
-
חממו תנור ל-200 מעלות.
-
הניחו נייר אפייה בתבנית ופזרו את חצאי התותים ומעליהם סוכר ומלח, והשאירו כך כ-5 דקות עד שהסוכר יימס.
-
הכניסו את התבנית לתנור וצלו את התותים עד שהם מגירים את נוזליהם, כ-20-25 דקות.
-
הוציאו את התבנית מהתנור והניחו לתותים להתקרר.
-
העבירו כ-¾ מכמות התותים לבלנדר והוסיפו פנימה בננה, ריויון, טחינה וקרח.
-
ערבבו את החומרים בבלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.
-
רסקו את התותים שנותרו בתבנית בעזרת כפית מתכת עד לקבלת מרקם ג'לי.
-
חלקו את השייק לכוסות הגשה, פזרו מעל את התותים שנותרו וזרעי שומשום קלויים.