אם אתם מתכננים ארוחה קלילה ורוצים להפתיע במתכון נהדר, טעים ומיוחד, נסו את מתכון הדג בסגנון אסיאתי המשלב טעמים של חמוץ ומתוק יחדיו ויוצר מעדן של ממש. המנה הפשוטה והקלה להכנה הזו תקצור עבורכם שבחים מכל מי שיטעם ממנה.
מקור תמונה:
honest-food
אופן הכנת הדג חמוץ מתוק:
-
ערבבו יחד בקערה גדולה את הקורנפלור, החלמונים ורוטב הסויה לבלילה אחידה.
-
כעת הכניסו את חתיכות הדגים לקערה עם הבלילה, ערבבו אותם היטב והניחו בצד.
-
בינתיים חממו ווק עם 3 כוסות שמן בוטנים לטיגון עמוק, כאשר השמן חם מאוד, טגנו את חתיכות הדגים ב-3-4 קבוצות (לא הכל בבת אחת) והפרידו ביניהם שלא ידבקו בשמן.
-
טגנו עד שכל החתיכות מקבלות גוון חום-זהוב והוציאו אותן אל מסננת להגרת השומן העודף.
-
הכינו את הרוטב והמשיכו לשלב הבא.
-
לאחר סיום הטיגון, שפכו את השמן המשומש וצקו 3 כפות שמן חדשות אל הווק וחממו מעל להבה גבוהה.
-
הוסיפו אל השמן החם פלפלים חריפים מיובשים, ג'ינג'ר ושום, וטגנו הכל במשך כ-30 שניות. לאחר מכן, הוסיפו את חתיכות הדג וערבבו או הקפיצו כמה שניות עד שהכל מתערבב היטב.
-
ערבבו מעט את בלילת הרוטב שהכנתם קודם לכן וצקו אותו על הדגים שבווק. ערבבו מדי פעם כדי שהעמילן שברוטב לא ישקע בתחתית ויישרף.
-
בשלו הכל יחד במשך כדקה והסירו מהאש.
-
הוסיפו את העירית ושמן השומשום, ערבבו קלות והגישו לצד אורז מאודה.
אופן הכנת הרוטב:
-
ערבבו הכל יחד לבלילה אחידה והניחו בצד עד לשימוש.