אם חשבתם שכבר ראיתם וטעמתם את כל סוגי עוגות הבקלווה, אתם תגלו שאת המנה הזו עדיין לא ניסיתם. הקינוח המתוק והמרשים הזה הוא אחד מהיצירות היפות והמיוחדות שייצא לכם להכין בזמן הקרוב, ואנו בטוחים שלאחר שתנסו אותו בפעם הראשונה, אתם תחפשו כל יום סיבה למסיבה - העיקר רק להכין אותו שוב.
אופן הכנת הסירופ:
-
חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית מרובעת בגודל 25X25 ס"מ.
-
הכניסו את כל רכיבי הסירופ אל סיר בינוני, חממו מעל להבה בינונית-נמוכה והביאו לרתיחה.
-
לאחר הרתיחה המשיכו לבשל עוד כ-5 דקות נוספות וכבו את הלהבה, טעמו ושפרו טעמים עם קינמון ומלח אם תרצו בכך, או השאירו את הסירופ לצינון כמו שהוא.
אופן הכנת הבקלווה:
-
הכניסו את השוקולד צ'יפס אל קערת מעבד מזון, הפעילו ובצעו 3-4 פולסים קצרים כדי לקצוץ מעט את השוקולד.
-
הוסיפו את הפיסטוקים ואגוזי הפקאן אל הקערה, קצצו אותם דק יחד עם השוקולד ובסיום העבירו הכל לקערה בינונית.
-
אל הקערה עם הפיסטוקים והשוקולד הוסיפו קינמון, סוכר חום, מלח והל, וערבבו יחד.
-
פרסו וכסו את עלי הפילו על משטח העבודה והניחו לצדכם את החמאה המומסת. הניחו 4 עלי פילו על התבנית שלכם ובין כל עלה שאתם מניחים עליכם למרוח חמאה על כל גודל העלה.
-
פזרו שליש מכמות תערובת השוקולד-פיסטוק על העלים והניחו מעל עוד 2-3 עלים אחרים עם מריחה של חמאה בין השכבות.
-
פזרו שליש נוסף של שוקולד-פיסטוק מעל והניחו עוד 2-3 עלים מרוחים בחמאה ומעליהם פזרו את השליש האחרון של השוקולד-פיסטוק.
-
לסיום הניחו עוד 4 עלי פילו מרוחים בחמאה, הדקו היטב בעזרת מגש אחר את כל השכבות של העלים והשוקולד, חתכו לריבועים והכניסו לתנור לאפייה של כ-45 דקות או עד שהבצק ייקבל גוון זהוב-ענברי.
-
הוציאו את התבנית מהתנור וצקו מעל את סירופ הסוכר שהכנתם קודם, כאשר העוגה והסירופ צריכים להיות חמים. הניחו בצד למשך כ-4 שעות לפחות לפני ההגשה.
טיפ השף:
תוכלו לעשות זיגוג שוקולד מעל לעוגה עם מעט שוקולד מומס – לא חובה.
ניתן להמיר את כל הרכיבים החלביים במוצרים פרווה:
חמאה - מחמאה