הפיסלדייר הוא מאפה צרפתי טעים ומיוחד המזכיר פיצה, אך משלב בתוכו את מגוון עשבי התיבול המזוהים עם האזור הים תיכוני של פרובנס. את הפעם הראשונה שבה תטעמו את המאפה המושלם הזה אתם תשחזרו שוב ושוב מרוב האושר העילאי שהמנה הזו תסב לכם. נסו את המתכון הבא והרשו לעצמכם להרגיש כמו בטיול חלומי בריביירה הצרפתית.
מקור תמונה:
tinoucuisine
רכיבים למילוי והרכבת המאפה:
אופן הכנת הבצק:
-
אל קערת המיקסר הכניסו את הקמח, ¾ מכמות המים ואת השמרים. הפעילו על מהירות בינונית ולושו את הבצק בעזרת וו הלישה.
-
לאחר כדקה, הוסיפו מלח, שמן ומעט מים עד ליצירת בצק אחיד וגמיש כמו של פיצה.
-
הניחו את הבצק לתפיחה במקום חמים עד להכפלת הנפח, ובינתיים הכינו את המלית.
אופן הכנת המילוי והרכבת המאפה:
-
חממו מחבת גדולה או סיר גדול מעל לאש בינונית-גבוהה וצקו את שמן הזית.
-
כאשר השמן חם, הוסיפו את הבצל הפרוס וטגנו על אש נמוכה. אין צורך להשחים את הבצל.
-
הוסיפו את המלח, התבלינים והסוכר אל תוך הסיר וערבבו היטב. כבו את הלהבה והניחו להם לשהות יחד כ-30 דקות, ולאחר מכן הניחו לתערובת המילוי להתקרר מעט.
-
חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בגודל 35X25 ס"מ בנייר אפייה.
-
כעת רדדו את הבצק לעלה בגודל התבנית והניחו אותו על נייר האפייה.
-
פזרו את הבצל ללא הנוזלים על כל פני שטח הבצק, ומעליו סדרו את האנשובי בקווים ישרים לאורך ולרוחב או פזרו אותו איך שמתחשק לכם. פזרו זיתים שחורים והכניסו לתנור לאפייה של 15-20 דקות או עד שהבצק מקבל גוון זהוב.
-
מגישים חם או בטמפרטורת החדר.