הפלאן הוא קינוח חלבי מסורתי בספרד, והוא מכיל טעמים עדינים כמו של קוקוס, קרמל וחלב. המתכון הבא נותן טוויסט מעניין למתכון הקלאסי הזה בדמות ערמונים שמקנים לפלאן טעם מיוחד ומרקם נימוח.
מקור תמונה:
Spot Us
אופן הכנת הפלאן ערמונים:
-
חממו את התנור מראש ל-220 מעלות.
-
הכניסו את הערמונים יחד עם חלב, חמאה, וניל ו-100 גרם סוכר לתוך סיר ובשלו כ-20 דקות.
-
העבירו את תכולת הסיר לבלנדר והפעילו אותו עד לקבלת תערובת חלקה. צננו אותה מעט.
-
הכניסו את הביצים והחלמונים לתערובת הערמונים הצוננת וטרפו עד לקבלת תערובת אחידה.
-
שימו את הסוכר שנותר (150 גרם) על מחבת וחממו אותה על אש בינונית-גבוהה עד שהסוכר יימס.
-
כאשר הסוכר מקבל גוון ענברי, מזגו אותו באופן שווה בין כלי האפייה.
-
צקו מעל הסוכר את תערובת הערמונים וכסו כל כלי בנייר אלומיניום.
-
שימו את הכלים על תבנית אפייה ומזגו לתוכה מים עד למחצית הגובה של כלי האפייה.
-
הכניסו את התבנית לתנור למשך 15 דקות.
-
הסירו את נייר האלומיניום ואפו למשך 10-12 דקות נוספות, או עד שהפלאן יציב אך עדיין ישאר רך באמצע.
-
הוציאו את כלי האפייה מהתנור ואפשרו להם להצטנן מעט לפני ההגשה.
-
החדירו סכין חדה בשולי הכלים וסובבו אותה עד שהקינוחים ישתחררו מהכלים.
-
הפכו את כלי האפייה על צלחות הגשה והניחו במרכז השולחן.